Alina Gorghiu, scrisoare deschisă către Victor Ponta: Cereți parlamentarilor PSD să voteze pentru reținerea și arestarea preventivă a lui Dan Șova și Darius Vâlcov

Alina Gorghiu, scrisoare deschisă către Victor Ponta: Cereți parlamentarilor PSD să voteze pentru reținerea și arestarea preventivă a lui Dan Șova și Darius Vâlcov

Liderul PNL Alina Gorghiu i-a adresat luni, o scrisoare deshisă premierului Victor Ponta prin care îi cere acestuia, ca la rândul său, să le ceară parlamentarilor PSD să voteze pentru reținerea și arestarea preventivă a lui Dan Șova și Darius Vâlcov.

Gorghiu atrage atenția și asupra situației în care PSD se va camufla în spatele votului secret, lucru care va avea efect negativ asupra credibilității României în fața partenerilor săi din UE Și NATO.

”Vă atrag atenţia că un astfel de deznodământ va avea ca efect adâncirea faliei dintre Parlament şi cetăţeni, putând determina o criză politică majoră. De asemenea, credibilitatea României în faţa partenerilor săi din UE şi NATO va avea din nou de suferit, alimentând discursul celor care se opun accederii ţării noastre în spaţiul Schengen”, afirmă Alina Gorghiu.

Acesta mai cere social democraților să nu blocheze adoptarea proiectului legislativ al PNL privind simplificarea procedurilor de ridicare a imunităţii parlamentarilor, în cursul urmăririi penale.

”Deși sunt extrem de sceptică în privința sincerității angajamentului PSD în favoarea integrității  și a statului de drept, situația în care se regăsește astăzi instituția parlamentară mă obligă să vă solicit să nu vă mai opuneți proiectului de lege privind simplificarea procedurilor de ridicare a imunității parlamentarilor aflați în curs de urmărire penală”, se arată în document.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`