Avocata Alinei Bica, Laura Voicu, reținută de DNA (VIDEO)

Avocata Alinei Bica, Laura Voicu, reținută de DNA (VIDEO)
Foto: B1 Tv

Avocata fostei şefe a DIICOT Alina Bica, Laura Voicu, a fost reţinută de procurorii anticorupţie pentru 24 de ore.

Ea este acuzată că a atestat ilegal că un bărbat este avocat stagiar în Baroul Bucureşti şi l-a trimis să o reprezinte la DNA.

Voicu urmează a fi prezentată, vineri, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a Laurei Voicu, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de favorizare a făptuitorului şi instigare la infracţiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi.

De asemenea, s-a dispus urmărirea penală faţă de Niculae Learciu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi.

Laura-Cătălina Voicu , apărător ales al Georgiei Ioana Deaconu, fosta vicepreşedintă a Asociaţiei „Tineri Pentru Viitor”, arestată preventiv într-un dosar instrumentat de DNA, cunoscând faptul că Niculae Learciu nu deţine calitatea de avocat, fiind înscris în aşa numitul „Barou constituţional”, l-a desemnat pe acesta să participe la activităţi de urmărire penală ce urmau a se desfăşura la sediul DNA în dosarul lui Deaconu, precum şi, în repetate rânduri, în alte cauze aflate pe rolul DNA, potrivit procurorilor.

Avocata Alinei Bica, reținută

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`