A început operațiunea "Salvați-l pe Șova": Atunci când vrea s-o facă pe prostul, Tăriceanu este un virtuoz – îi iese de minune

A început operațiunea "Salvați-l pe Șova": Atunci când vrea s-o facă pe prostul, Tăriceanu este un virtuoz - îi iese de minune
Foto: adevarul.ro

Călin Popescu Tăriceanu știe una și bună. De câte ori DNA cere arestarea vreunui coleg parlamentar, șeful Senatului afirmă: “Aici nu este fabrică de trimis la eșafod”. Și astfel mai scapă câte un ales corupt din ghearele procurorilor anticorupție.

După modelul Vosganian și Borbely, a venit acum rândul lui Dan Șova, amicul premierului. Tăticeanu ne spune deja celebra replică: ”senatorii juriști nu au nicio constrângere de timp în ceea ce privește soluționarea solicitării DNA, având în vedere că este vorba despre „cea mai gravă măsură”, iar Senatul nu este fabrică de trimis la eșafod”.

În acest context, jurnalistul susține că ”atunci când vrea s-o facă pe prostul, Călin Popescu Tăriceanu este un virtuoz: îi iese de minune.”

”Dan Şova nu la eşafod are a merge, ci în faţa unui judecător. Abia acesta ar urma să decidă, dacă Senatul încuviinţează cererea procurorilor, arestarea sau nu a lui Dan Şova. Chiar dacă miercuri Comisia Juridică din Senat a aprobat solicitarea procurorilor cu un scor de 6-5, aritmetica votului nu lasă prea multe dubii asupra a ceea ce se va întâmpla în plen. În Comisie sunt 5 liberali, 4 pesedişti, un udemerist şi un independent din grupul lui Geoană. Au votat “pentru” arestare liberalii şi omul lui Geoană, iar “contra” pesediştii şi udemeristul – care a întors astfel serviciul făcut de PSD în cazul blocării anchetei asupra lui Laszlo Borbely. Negoţ politico-penal în toată puterea cuvântului.”, scrie jurnalistul într-un editorial postat pe Adevărul.

Operaţiunea “Salvaţi-l pe Dan Şova” a început deja. Cazul Şova este unul aparte pentru că, spre deosebire de alţi parlamentari penali, procurorii nu-i cer arestarea pentru fondul acuzaţiilor ce i se aduc – contractele de la Rovinari şi Turceni -, ci pentru că în timpul urmăririi penale, aflat în libertate, suspectul a produs documente false menite a-i diminua responsabilitatea penală

“Suspectul, odată lăsat liber, a început să facă prostii. Mai exact, să măsluiască probe. Dan Şova a predat la DNA 11 procese-verbale ale şedinţelor partenerilor de la Casa de Avocatură “Şova & Asociaţii”, întocmite între 2005 şi 2009. Din acestea rezulta că alţi avocaţi, şi nu Dan Şova, ar fi fost desemnaţi să preia anumite dosare, inclusiv cele legate de complexurile Rovinari şi Turceni.”, notează Avram.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`