PNL: E inacceptabil ca un ministru urmărit penal să participe la ședința de Guvern

PNL: E inacceptabil ca un ministru urmărit penal să participe la ședința de Guvern

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a calificat drept „inacceptabilă” participarea lui Darius Vâlcov, ministrul demisionar al Finanțelor, la ședința săptămânală de Guvern, în condițiile în care procurorii DNA au dispus urmărirea penală, acesta fiind acuzat de luare de mită în perioada mandatului de primar al Slatinei.

Ovidiu Raețchi afirmă că prezența lui Vâlcov la ședința de miercuri este inacceptabilă și imposibil de înțeles.

„La fel de scandalos este faptul că Victor Ponta s-a transformat în avocatul lui Darius Vâlcov, amintind de vremurile în care actualul premier – pe atunci doar șef de partid, dar fără răspunderi guvernamentale – îi lua apărarea lui Constantin Nicolescu, baronul de Argeș, acum condamnat definitive. Revocarea lui Darius Vâlcov din funcție nu poate să mai aștepte. Credibilitatea României este afectată la nivel internațional de situația în care se află actualul ministru de Finanțe. Totul pare o glumă bizara, preluată de pe site-urile de umor: suspectat că a luat șpagă de 2 milioane de euro, Darius Vâlcov se luptă cu evaziunea din Guvern!”, a spus Ovidiu Raețchi, potrivit unui comunicat de presă.

Darius Vâlcov este acuzat de luare de mită, fiind urmărit penal. Acesta a demisionat din Guvern, însă premierul Victor Ponta a anunțat că demisia va fi trimisă abia după ce Guvernul aprobă Codul Fiscal.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`