Klaus Iohannis: România va împărtăşi Ucrainei expertiza şi experienţa din procesul de aderare la UE şi NATO

Klaus Iohannis: România va împărtăşi Ucrainei expertiza şi experienţa din procesul de aderare la UE şi NATO
Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la Kiev, că România îşi doreşte să fie un partener al Ucrainei şi să împărtăşească experienţa şi expertiza acumulată în procesul de pregătire pentru aderarea la UE şi la NATO.

„Atât domnul preşedinte Poroşenko cât şi eu am apreciat cooperarea româno-ucraineană ca fiind una solidă. România îşi doreşte să fie un partener al Ucrainei şi să împărtăşească experienţa şi expertiza acumulată în procesul de pregătire pentru aderarea la UE şi la NATO. În acest sens, ne-am referit la continuarea proceselor de reformă internă, în special privind consolidarea democratică şi întărirea statului de drept”, a declarat, marţi, la Kiev, preşedintele Klaus Iohannis, după întrevederea cu omologul ucrainean, relatează Mediafax.

„România și Ucraina pornesc de la un angajament comun: o relație de bună vecinătate și o regiune sigură și prosperă, o astfel de evoluție fiind benefică cetățenilor ucraineni, întregii regiuni”, consolidând, totodată, stabilitatea în această parte a Europei.

Iohannis a reafirmat susţinerea României pentru suveranitatea, unitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. Președintele român a precizat că această susţinere este evidentă nu numai la nivelul autorităţilor ci şi al societăţii şi opiniei publice din România.

„Asumarea de către România a rolului de naţiune lider a Fondului NATO de sprijin în domeniul combaterii ameninţărilor cibernetice este doar un exemplu în acest sens”, a punctat şeful statului.
 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`