Reacția lui Tăriceanu după verdictul Inspecției Judiciare: Opiniile politice nu pot fi cenzurate de nimeni

Reacția lui Tăriceanu după verdictul Inspecției Judiciare: Opiniile politice nu pot fi cenzurate de nimeni
Foto: bzi.ro

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a reacționat după ce Inspecția Judiciară, sesizată de Consiliul Superior al Magistraturii, a decis că declarațiile sale referitoare la cazul senatorului Varujan Vosganian au adus atingere idepedenței justiției. (Detalii AICI)

Tăriceanu a declarat că opiniile politice nu pot fi cenzurate de nimeni.

„Cred că într-o democrație, cum este și România, într-o democrație parlamentară, opiniile politice ale cetățenilor, și bineînțeles că aici includ și opiniile politice ale parlamentarilor, iar in ceea ce mă privește în dubla calitate, de senator și de președinte al Senatului, nu pot să fie cenzurate de nimeni. Subliniez, am libertatea să-mi exprim punctul de vedere politic asupra funcționării statului și a instituțiilor din componența sa”, a declarat Tăriceanu, la Senat, citat de Agerpres.

„Este vorba de libertatea de expresie și libertatea opțiunilor politice și a aprecierilor politice în calitate de parlamentar, pe care am dreptul și obligația să le fac, așa încât aceste declarații nu constituie în niciun fel vreun amestec sau vreo ingerință de orice fel. Aceste aprecieri le putem face cu toții, le poate face presa, le pot face cetățenii simpli și le fac și eu, bineînțeles, ori de câte ori consider că e necesar”, a adăugat Tăriceanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`