Marilen Pirtea (PNL): Moțiune de cenzură înseamnă și asumarea unei guvernări ulterioare, iar asumarea în parteneriat cu AUR, sub anumite suspiciuni legate de semnături, poate să ridice întrebări (VIDEO)

Marilen Pirtea (PNL): Moțiune de cenzură înseamnă și asumarea unei guvernări ulterioare, iar asumarea în parteneriat cu AUR, sub anumite suspiciuni legate de semnături, poate să ridice întrebări (VIDEO)
Foto: Facebook @ Marilen Pirtea

Deputatul PNL Marilen Pirtea, susținător al lui Florin Cîțu în competiția din PNL, a subliniat că decizia formală a partidului este de a-l susține în continuare pe actualul prim-ministru. La „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, marți, pe B1 TV, el a vorbit și despre situația din Birourile permanente reunite, în contextul în care apropiații premierului au pus la îndoială integritatea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură a USR PLUS și AUR.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a spus Marilen Pirtea (PNL), pe B1 TV, despre moțiunea de cenzură a USR PLUS și AUR

„Aș dori din capul locului să spun că sunt un deputat al Partidului Național Liberal, dar nu sunt în niciun forum decizional de conducere la nivel central al partidului. Partidul Național Liberal, prin votul și decizia în Biroul național al partidului, evident, a decis susținerea domnului Cîțu în continuare ca premier, aici nu e vorba de parti-pris-ul unora sau altora. Decizia formală a partidului este aceasta, de susținere în 99,9% a domnului Cîțu ca premier în continuare. Ca atare, tot atunci, în acel forum decizional suprem, s-a spus clar că nu se agrează niciun atac la Guvern, împotriva domnului Cîțu, împotriva decidenților și oamenilor din poziții ai Partidului Național Liberal”, a declarat Marilen Pirtea.

El susține că „moțiune de cenzură nu înseamnă doar căderea unui guvern, înseamnă asumarea unei guvernări ulterioare, iar asumarea unei guvernări ulterioare în parteneriat cu AUR, sub anumite suspiciuni legate de anumite semnături, da, poate să ridice întrebări”.

„Conform regulamentelor și regulilor parlamentare, evident că este un drept constituțional să fie citită (moțiunea de cenzură, n.r.), cine poate mult poate și puțin, plenul Parlamentului poate mai mult decât un Birou restrâns al Parlamentului, dar după mai multe inițiative eșuate în cadrul Biroului reunit, unde sunt reprezentanți ai partidelor, evident că dorința aceasta exacerbată și vizibilă a unor membri din Biroul Parlamentului de a se citi moțiunea, acest exces de democrație fluctuant de-a lungul timpului, evident că trebuie să se materializeze”, a adăugat Marilen Pirtea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`