Cazul anchetării ministrului de Finanțe de către DNA, în presa internațională. Reuters: Guvernul Ponta a primit o lovitură

Cazul anchetării ministrului de Finanțe de către DNA, în presa internațională. Reuters: Guvernul Ponta a primit o lovitură
Foto: facebook.com/DariusBogdanValcov

Cazul anchetării Ministrului de Finanțe, Darius Vâlcov, de către DNA pentru fapte de corupție comise în perioada când era primar al municipiului Slatina a depășit granițele țării. Astfel, agenția de presă Reuters consideră că Guvernul Ponta a primit o lovitură de îndată ce s-a început urmărirea penală pe numele ministrului de finanțe.

Reuters scrie că procurorii DNA îl acuză pe Darius Vâlcov că a favorizat o companie pentru a obține un contract de lucrări publice, primind în schimb 2 milioane de euro.

Agenția nu se oprește doar aici și amintește că acest caz este cel mai recent dintr-un șir de investigații de fapte de corupție și arestări la nivel înalt în România.

Deși Reuters notează că procurorii români au primit laude de la Bruxelles pentru acțiunile lor, țara noastră este văzută ca fiind unul dintre cele mai corupte state din Uniunea Europeană.

În articol se arată și faptul că Victor Ponta a pierdut alegerile prezidențiale din noiembrie 2014.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`