Ludovic Orban: Puteam adopta programul „Anghel Saligny” în timp util și fără a provoca un conflict în coaliție. Din păcate, subiectul a fost transformat în temă de campanie în competiția din PNL

Ludovic Orban: Puteam adopta programul „Anghel Saligny” în timp util și fără a provoca un conflict în coaliție. Din păcate, subiectul a fost transformat în temă de campanie în competiția din PNL
Foto: Facebook @ Ludovic Orban

Ludovic Orban, președintele PNL, s-a arătat convins că planul național de investiții „Anghel Saligny” putea fi adoptat în timp și fără a provoca un conflict în coaliția de guvernare. Liderul liberalilor spune că a vorbit în mod repetat încă din luna ianuarie despre necesitatea adoptării, dar „s-a lovit de rezistența multor colegi din colegi din coaliție. Din păcate, a adăugat fostul premier, „acest subiect a fost transformat în temă de campanie” în competiția internă din PNL.

Lucian Bode, ministrul interimar al Justiției, a anunțat că planul va intra în ședința de guvern de vineri. Programul s-a lovit de opoziția USR PLUS, care cere demisia premierului Florin Cîțu.

Ludovic Orban, despre planul „Anghel Saligny”: Puteam adopta acest program fără a provoca un conflict în coaliție

„Am susținut încă din luna ianuarie, în mod repetat, în ședințele Coaliției necesitatea adoptării PNDL 3 în cursul acestui an. Pledoaria mea s-a lovit de rezistența multor colegi din coaliție care la început au tratat acest subiect la „și altele”.

Treptat am reușit să conving partenerii de Coaliție să ajungem la discuții aplicate și chiar la aprobarea de principiu a lansării acestui nou program de investiții locale”, a scris Ludovic Orban, vineri, pe Facebook.

Liderul PNL, candidat pentru un nou mandat, spune că subiectul a fost transformat în temă de campanie în competiția pentru președinția PNL.

„Din păcate, acest subiect a fost transformat în temă de campanie în competiția internă pe care o avem în Partidul Național Liberal. Toți primarii PNL cu care am discutat realizează că o condiție esențială pentru ca acest program de investiții să fie o reușită este aceea de a avea continuitate la guvernare pentru a putea implementa noi în mod corect și eficient acest program. Ruperea coeziunii coaliției pune un serios semn de întrebare cu privire la acest deziderat. Am convingerea că puteam adopta în timp util acest program și fără a provoca un conflict în coaliție”, a afirmat Ludovic Orban.

Ludovic Orban spune că, odată cu adoptarea programului, obiectivul său este să mențină coaliția și să întărească poziția PNL.

„Odată cu adoptarea de către Guvern a Ordonanței de Urgență care lansează programul, pe care o susțin, obiectivul meu ca președinte al Partidului Național Liberal este acela de a menține Coaliția și de a conserva și întări poziția PNL de principal partid de guvernământ pentru a putea susține investițiile în infrastructură care vor fi realizate de primarii și președinții noștri de consilii județene”, a explicat Ludovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”