Un alt caz care ridică semne de întrebare legate de modul în care sunt trataţi pacienţii în spitalele din România este cel al morţii unui profesor universitar din Iaşi. După ce a a fost diagnosticat de medicul de gardă al Spitalului Parhon, pacientul a fost lăsat să aştepte pe holurile unităţii de primi urgenţe timp de şapte ore, fără a primi tratamentul care i-ar fi putut salva viaţa. Ulterior acesta a fost transferat la spitalul Sf. Spiridon din lipsă de locuri, unitate unde profesorul universitar de 55 de ani a intrat în comă, iar apoi a murit, informează B1 TV:
Familia profesorului Universitar Tiberiu Brăileanu acuză medicii de la spitalul Parhon din Iaşi că sunt responsabili de moartea bărbatului. Abia în a treia zi de anchetă a ieşit la iveală ce s-a întâmplat exact cu dascălul din momentul în care a ajuns la spitalul Parhon.
La aproximativ două dimineaţa, Tiberiu Brăileanu a intrat în unitatea de primiri urgenţe unde a fost preluat de medicul de gardă Ana Maria Năstase. I s-a făcut o electrocardiogramă, iar apoi i s-au recoltate probe de sânge. Până la 5.40, pacientul a fost lăsat să aştepte, moment în care i s-a luat din nou sânge şi a fost consultat de doi specialişti cardiologi. Într-un final aceştia au luat decizia de a-l transfera la spitalul Sf. Spiridon pentru că nu ar fi avut loc pentru a-l interna. Mai grav este că medicul de gardă i-ar fi pus diagnosticul de embolism pulmonar cauzat de un cheag de sânge, însă fără a îi administra vreun tratament, deşi acesta era esenţial şi cel mai probabil i-ar fi salvat viaţa.
„Pacientul a ajuns în dimineaţa zilei de marţi în unitatea primiri urgenţă a spitalulu i Sf. Spiridon cu ambulanţa, într-o stare gravă, diagnosticat cu tromboembolism pulmonar. A instalat la câteva minute stop cardio-respirator care a fost resuscitat cu multe e forturi şi s-a decis internarea în clinica de cardiologie”, a declarat un reprezentant al instituțiai medicale.
Din păcate, profesorul universitar a intrat în comună, iar patru zile mai târziu a murit.
Managerul Spitalului Parhon a decis să o suspende din funcţie pe medicul Ana Maria Năstase care s-a ocupat de acest caz.
Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică s-a autosesizat şi va primi rapoartele celor două anchete care sunt efectuate la Spitalele Parhon şi Sf. Spiridon.