Scriitorul Tudorel Urian laudă moțiunea depusă de Ludovic Orban: „Un program modern, suplu, cu respect pentru trecut și pentru valorile tradiționale”

Scriitorul Tudorel Urian laudă moțiunea depusă de Ludovic Orban: Un program modern, suplu, cu respect pentru trecut și pentru valorile tradiționale
Foto: Ludovic Orban / Facebook

Scriitorul Tudorel Urian laudă moțiunea depusă de Ludovic Orban prin care și-a depus oficial candidatura pentru conducerea PNL. Acesta apreciază că moțiunea reprezintă un program modern, suplu, cu respect pentru trecut și pentru valorile tradiționale:

“Am citit și programul lui Ludovic Orban. Unitar stilistic de la un capăt la celălalt (sincere felicitări celui care l-a redactat) bine structurat, limpede în idei și exprimare, niciun cuvânt nu este de prisos. Un program modern, suplu, cu respect pentru trecut și pentru valorile tradiționale. Nu știu dacă viziunea este 100% românească sau este versiunea adaptată a programului vreunui partid occidental, cel mai probabil german, pe linia ideilor promovate la noi de Fundația Konrad Adenauer (nici ăsta nu ar fi un lucru rău, în condițiile în care cel care a scris programul a înțeles perfect ideile și felul în care ele pot fi adaptate la realitatea românească). Dacă aș fi membru PNL și ar trebui să votez pentru programe, l-aș vota pe ăsta, fără nicio ezitare.

Cel mai mult m-a surprins plăcut angajamentul ferm față de valorile UE și principiile NATO. La capitolul Justiție m-a dezamăgit puțin recunoașterea necondiționată, cu valoare absolută, a deciziilor CCR, în pofida proceselor pierdute la noi, care au probat decizii abuzive, și a recentului conflict de competențe cu CJUE. Dincolo de aspecte punctuale care pot/ar trebui discutate, la nivel de structurare a textului este moțiunea perfectă a unui candidat la președinția partidului. Mie personal mi-ar fi plăcut să văd și o viziune despre relația cu partenerii de coaliție, dar nici cealaltă moțiune nu conține așa ceva, iar oamenii votează, până la urmă, pentru șefia partidului.

Întrebarea pe care mi-o pun este dacă oamenii din actualul PNL sunt suficient de supli politic pentru a pune un practică un program atât de luminos reformist. Pentru că dacă citesc despre viitoarea efervescență reformistă din educație și mă uit la domnul profesor Câmpeanu, îmi piere entuziasmul. Programul e bun. Mai e nevoie de oameni și voință politică”, a scris Tudorel Urian pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților