Ce nu au voie să facă turiștii pe plaja din Eforie. Amenzile sunt mari

Ce nu au voie să facă turiștii pe plaja din Eforie. Amenzile sunt mari
Foto: Pixabay

Pe plaja din Eforie sunt amplasate 22 de posturi de observare, două baze de salvare nautică ce asigură 11 patrule rapide și două posturi de prim ajutor. Pentru a veni în sprijinul salvamarilor, Consiliul Local Eforie a adoptat o Hotărâre ce prevede mai multe reguli.

Ce nu pot face turiștii pe plaja din Eforie. Regulile stabilite de Consiliul Local

Astfel, potrivit Hotărârii de Consiliul Local nr. 100/2021, următoarele fapte constituie contravenţie:

  • Apelarea, în mod nejustificat, la reprezentanţii serviciului de salvare acvatică pentru căutarea în apă de persoane presupus dispărute de pe plajă;
  • Mutarea geamandurilor, balizelor sau a bilelor plutitoare în alte locuri decât sunt ancorate de către reprezentanţii serviciului de salvare acvatică;
  • Utilizarea geamandurilor drept colace de salvare sau acoperirea lor cu diverse materiale astfel încât să împiedice vizibilitatea acestora.

Cei care încalcă regulile riscă amenzi între 1.000 și 2.000 de lei, noteză Constanța100%. În cazul persoanelor juridice, sancțiunile variază între 1.500 și 2.500 lei. Acestea sunt aplicate de polițiștii locali sau de alţi funcţionari publici încadraţi în Primăria Eforie şi împuterniciţi în acest scop.

Activitatea de salvare acvatică desfăşurată prin serviciul de salvamar şi prin posturile de prim ajutor pe plajă este destinată salvării vieţii oamenilor. Utilizarea nejustificată a serviciilor de salvare acvatică (pentru căutarea în apă a unei persoane presupus dispărută – care de fapt se răcoreşte la terasă a anunţa în prealabil, un copil lăsat nesupravegheat şi rătăcit pe plajă sau alte cazuri similare) se poate concretiza într-un rezultat nefericit pentru o persoana care chiar are nevoie de ajutorul salvamarilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`