Ministerul Muncii a înființat o comisie, al cărui scop este stimularea natalității și punerea familiei pe agenda publică

Ministerul Muncii a înființat o comisie, al cărui scop este stimularea natalității și punerea familiei pe agenda publică
Foto: facebook.com

Sprijinirea îmbătrânirii active este soluția pentru a consolida solidaritatea dintre generațiile viitoare, potrivit lui Codrin Scutaru, secretar de stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice. Acesta afirmă că locul vârstnicilor este în familie, subliniind faptul că s-a creat o comisie în cadrul Ministerului Muncii, care va aduce pe agenda publică acest aspect.

”În intervenția sa, demnitarul român a evidențiat că, pentru a consolida solidaritatea dintre generațiile viitoare, ingredientul cheie îl reprezintă sprijinirea îmbătrânirii active în toate aspectele sale. Un proces de succes va constitui premisele pentru o încredere sporită a persoanelor în vârstă de a participa pe piața muncii, în viața de familie, în comunitate asigurând astfel, mai presus de orice, o viața mai demnă”, se arată într-un comunicat citat de Agerpres.

Scutaru a fost prezent miercuri la Bruxelles, la un seminar organizat de Banca Mondială și Comisia Europeană pe tema îmbătrânirii active, acolo unde au participat mai mulți experți din statele membre ale Uniunii Europene, din Comisia Europeană, și din organizații internaționale de profil.

Scopul întâlnirii a fost analizarea perspectivele dezvoltării unor politici viitoare pe segmentul de politici pentru îmbătrânire activă.

De asemenea, în comunicat se precizează faptul că s-a constituit o comisie în cadrul Ministerului Muncii, care are rolul de a stimula natalitatea și punerea familiei în prim plan.

”Pentru a preveni acest lucru, am constitui deja la nivelul Ministerului Muncii o comisie pentru populație care va veni cu soluții pentru stimularea natalității și aducerea familiei în prim-planul agendei publice. În același timp, vom lansa în curând Strategia Guvernului pentru îmbătrânire activă pentru perioada 2015 — 2020, elaborată cu ajutorul partenerilor noștri de la Banca Mondială. Îmbătrânirea activă reprezintă procesul de optimizare a oportunităților referitoare la sănătate, participare socială și siguranță, cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor vârstnice, atât în cadrul forței de muncă, prin amânarea pensionarii, în contextul mai larg al egalizării vârstei de pensionare pentru femei și bărbați, cât și în cadrul societății prin participarea la diferite activități sociale, economice, civice sau culturale. Locul persoanelor vârstnice este în familie, nu în afara sa, uitați singuri în apartamente sau azile”, afirmă Scutaru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`