Purtătorul de cuvânt al MAE, Brândușa Predescu, eliberată din funcție după gafa cu broșura înmânată ministrului german de externe

Purtătorul de cuvânt al MAE, Brândușa Predescu, eliberată din funcție după gafa cu broșura înmânată ministrului german de externe

Ministrul afacerilor externe a decis, în cursul zilei de ieri, eliberarea din funcţie a purtătorului de cuvânt al MAE, Brândușa Predescu, care a gestionat, în relaţia cu Agerpres, broșura ce i-a fost înmânată ministrului german de externe la Bucureşti, Frank – Walter Steinmeier.

Brândușa Predescu „şi-a asumat responsabilitatea neverificării integrale a broşurii respective înainte de a-i fi prezentată şefului instituţiei spre a fi oferită oaspetelui german”, potrivit unui comunicat de presă MAE.

Reamintim că, pe parcursul conferinţei de presă comune a celor doi miniştri de externe, Bogdan Aurescu i-a înmânat oaspetelui german o broşură dedicată aniversării a 135 de ani de relaţii diplomatice între cele două state, realizată de Agerpres.

Pe coperta acesteia, se regăsea steagul Germaniei suprapus peste harta Franței.

Ulterior semnalării către Agerpres a erorii de pe coperta materialului, Agerpres şi-a asumat public greşeala tehnică şi a cerut scuze pentru aceasta.

Angajata Agenției Naționale, Alexandra Ștefan, cea care s-a ocupat de tehnoredactarea și design-ul broșurii ”Germania-România. 135 de ani de relații diplomatice”, inclusiv de copertă, a fost sancționată disciplinar cu reducerea salariului de bază cu 10% pe o durată de 3 luni. Aceasta este una dintre cele mai mari sancțiuni permise de lege. (Detalii AICI)

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`