Toni Greblă, reținut de DNA pentru „trafic” de capre: Fostul judecător CCR, scos temporar din arest după ce i s-ar fi făcut rău (VIDEO)

Toni Greblă, reținut de DNA pentru „trafic” de capre: Fostul judecător CCR, scos temporar din arest după ce i s-ar fi făcut rău (VIDEO)
Foto: B1 TV

UPDATE 15.20 Toni Greblă fost adus din nou în Arestul Poliției Capitalei, după ce a fost transpotrtat la spitalul Elias, unde i s-au făcut controale amănunțite.

El a ajuns în acest spital după ce a spus că are unele probleme de sănătate, iar în Arestul Poliției Capitalei nu se afla un medic specialist.

Miercuri Toni Greblă  va fi dus în fața magistrațiler ICCJ cu propunere de arest la domiciliu.

Toni Greblă, readus în arest

UPDATE 13.45 Toni Greblă a fost scos din Arestul Poliției Capitalei la zece minute după ce a ajuns acolo, potrivit unor surse citate de B1 TV.

Deocamdată nu există o informație oficială referitoare la locul în care ar fi putut fi dus. Foarte probabil este ca Toni Greblă să fi suferit un atac de panică.

De altfel, potrivit unor surse, Toni Greblă le-ar fi solicitat anchetatorilor să fie supus unei investigații medicale.

Toni Greblă, dus în arest și socos câteva minute mai târziu

UPDTAE 12.45 Toni Greblă a ieșit încătușat din sediul DNA, de unde va fi dus în Arestul Poliției Capitalei. La ieșirea din sediul DNA, Toni Greblă a declarat că măsura luată în cazul său i se pare una excesivă.

De asemenea, avocata Carmen Popa a declarat că Toni Greblă ”este foarte pregătit să treacă prin această situație difuicilă pentru domnia sa. O să o depășească așa cum le-a depășit pe toate în viață”.

La DNA este audiat mați în acest dosar și Constantin Bartolomeu Săvoiu, fost judecător la un tribunal din Franța, care ocupă în prezent funcția de Consilier în Comerţ şi Relaţii Economice Internaţionale.

Toni Greblă a fost reținut de DNA

Toni Greblă, fostul judecător al Curții Contituționale, a fost reținut marți de procurorii Direcției Naționale Antocorupție, informează B1 TV. De asemenea, procurorii cer și măsuira arestului la domiciliu în cazul lui Toni Greblă.

”Procurorii spun, ca să meargă umilirea până la capăt, că se va da propunere de arest la domiciliu”, a spus Petre Buneci, avocatul lui Toni Greblă. Acesta a adăugat că noutatea în dosar ar fi că Toni Greblă ar fi încercat să vândă 50 de capre prin persoane interpuse.

”În perioada februarie-martie 2015, inculpatul Toni Greblă a efectuat, prin intermediari, și în mod nemijlocit, demersuri de preconstituire a unui contract simulat de vânzare-cumpărare, prin care să ascundă calitatea de proprietar al animalelor din fermă, în vederea valorificării acestora. Din probele administrate, a rezultat că după efectuarea perchezițiilor domiciliare la ferma inculpatului, acesta și-a continuat activitatea infracțională, efectuând demersuri concrete de valorificare a foloaselor necuvenite obținute din infracțiunea de efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția”, se arată în referatul procurorilor DNA. (Detalii AICI)

Toni Greblă a ajuns marți dimineață la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru audieri în dosarul în care este acuzat de comiterea mai multor fapte de corupție. El este este urmărit penal pentru trafic de influenţă, constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, în scopul obţinerii de bani sau bunuri necuvenite.(Detalii AICI)

Avocatul lui Toni Greblă, după anunțul reținerii

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`