Sfârșit de vară cu zile ploioase și temperaturi în scădere. Alina Șerban, meteorolog ANM, precizări despre cum va fi vremea în zilele următoare (VIDEO)

Sfârșit de vară cu zile ploioase și temperaturi în scădere. Alina Șerban, meteorolog ANM, precizări despre cum va fi vremea în zilele următoare (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Se apropie sfârșitul verii, iar meteorologii nu vin cu vești bune. În mai multe zone din țară, inclusiv la munte, sunt așteptate zile ploioase, iar temperaturile vor fi în scădere. Pe litoral, turiștii vor avea vreme bună în continuare, însă nici aici nu sunt excluse reprize de vreme rea, a relatat Dan Gabor la Știrile B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cum va fi vremea în zilele următoare. Ce a spus Alina Șerban (ANM)

„Mâine (luni, n.r.) se va încălzi ușor, mai multe valori termice maxime de 32-33 de grade în vestul, în sudul teritoriului, dar și în celelalte regiuni temperaturile se vor apropia și vor atinge valori de 30 de grade”, a afirmat meteorologul ANM.

Totuși, pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunță că vremea se va mai răci și sunt așteptate ploi.

„În următoarele zile ne așteptăm la un front atmosferic rece, ce va aborda teritoriul țării noastre marți, în regiunile vestice și nord-vestice, și se va deplasa treptat, va cuprinde toate regiunile, până spre finalul săptămânii care urmează, condiții în care temperaturile vor fi în scădere, la început în vest și nord-vest, apoi și în celelalte regiuni. Acesta se va concretiza și în instabilitate atmosferică, la început în vestul, în nordul, în centrul țării, iar spre finalul săptămânii foarte probabil și în partea de sud și de sud-est, instabilitate ce se va manifesta prin averse ce vor avea și aspect torențial și în consecință cantități mai importante de apă, descărcări electrice, intensificări ale vântului și poate chiar căderi de grindină”, a adăugat Alina Șerban.

La malul mării, turiștii încă se pot bucura temperaturi ridicate.

„În zona litoralului, în aceste zile, vremea va fi în general frumoasă, cu temperaturi în aer de 26-28 de grade. Apa mării s-a mai răcit puțin, undeva la 23-24 de grade. Până spre finalul săptămânii, când se apropie acest front și ar putea fi activ și în zona litoralului, temperaturile sunt, totuși, plăcute”, a mai afirmat meteorologul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`