Nava militară cu cetățeni repatriați din Afganistan a aterizat în siguranță// Nicolae Ciucă: Armata română asigură apărarea cetățenilor săi, oriunde s-ar afla (VIDEO)

Nava militară cu cetățeni repatriați din Afganistan a aterizat în siguranță// Nicolae Ciucă: Armata română asigură apărarea cetățenilor săi, oriunde s-ar afla (VIDEO)
Sursa foto: Sabin Cirstoveanu/ INQUAM

Cei 15 români și 4 bulgari repatriați din Afganstan au aterizat, sâmbătă, în siguranță, la Baza Militară 90 Otopeni.

Ei au fost întâmpinați de Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, și Bogdan Aurescu.

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă a susținut o scurtă conferință de presă la aterizarea navei militare cu cetățeni români și bulgari, repatriați.

Acesta a subliniat faptul că armata română este în măsură să asigure apărerea cetățenilor săi, aflați în pericol, oriunde în lume.

Urăm bun venit cetățenilor români care au fost repatriați și au ajuns astăzi acasă. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în planificarea şi executarea acestei misiuni, Statului Major al Apărării, Statului Major al Forțelor Aeriene, Comandamentului Forțelor Speciale, Direcției Generale de Informații a Apărării. A fost pentru armata română o misiune deosebită pe care am putut să o executam în cooperare şi coordonarea cu toate elementele de specificitate.

Doresc să subliniez coordonarea pe care am avut-o cu NATO și vreau să mulțumesc ministerului Apărării Pakistanez, șefului Statului Major al Armatei Pakisteneze, care ne-a ajutat în mod deosebit în tot ceea ce a însemnat prezența aeronavei militare la Islamabad și misiunile pe care le-am executat din Islamabad și Kabul. Armata română este în măsură ca, în continuare, să asigure apărarea cetățenilor români oriunde s-ar afla”, a trasnmis ministrul Apărării. 

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`