18 lucruri uimitoare pe care nu le știați despre Apple

18 lucruri uimitoare pe care nu le știați despre Apple

Apple Inc. a devenit una dintre corporațiile de top din lume, generând anual miliarde de dolari. Compania oferă locuri de muncă în întreaga lume, introduce noi tehnologii și produse uimitoare și a avut un impact vizibil în tehnologie, politică, evenimente sociale și multe altele. De fapt, realizările lor acoperă atât de multe domenii încât ar fi nevoie de câteva zile pentru a trece prin toate.

Ascensiunea Apple la putere a fost o luptă de proporții, iar aceștia au trebuit să se confrunte cu concurenți acerbi, reglementări guvernamentale și multe alte obstacole. Cu toate acestea, la finalul zilei, Apple este încă un lider în inovație și originalitate. De fapt, este foarte posibil să citiți acest articol de pe un dispozitiv mobil sau laptop Apple.

Să analizăm 18 lucruri uimitoare despre compania Apple pe care (probabil că) nu le știați.

Numele „Apple” a venit de la preferința fondatorului Steve Jobs pentru acest fruct. Motivul numelui Apple a fost înconjurat de mister, dar, în adevăr, lui Jobs i-au plăcut merele și a numit compania după ele.

Apple a avut inițial trei cofondatori. Al treilea cofondator, un om pe nume Ronald Wayne, s-a alăturat cofondatorilor, Steve Jobs și Steve Wozniak, dar a părăsit compania la doar 12 zile de la înființare. El și-a vândut acțiunile de 10% pentru doar 800 USD și a primit o plată suplimentară de 1.500 USD. Dacă Wayne ar fi rămas la companie, acțiunile sale ar valora astăzi în jur de 60 de miliarde de dolari!

Apple are o politică de „interzicere a fumatului” în ceea ce privește computerele lor. Pe cât de ridicol pare, dacă fumați în timp ce folosiți un computer Apple, anulați garanția.

Apple angajează mai mulți oameni decât un oraș de dimensiuni medii. Apple are peste 90.000 de angajați. Cu toate acestea, milioane de persoane câștigă bani de la Apple și asta variază de la afiliați în vânzări până la magazine din întreaga lume.

Primul iPod Apple avea un „Easter egg”. Modul de a-l obține era să accesați meniul „Despre” și să țineți apăsat butonul central timp de câteva secunde. Utilizatorii au putut vedea și juca un joc numit Breakout. Jocul fusese dezvoltat anterior de cofondatorii Apple Wozniak și Jobs, când lucrau la Atari.

Apple are un succes atât de mare, încât are de două ori mai mulți bani decât Trezoreria SUA.

Apple a obținut rezultate impresionante cu iPod-ul. Creatorul, Tony Fadell, le oferise inițial dispozitivul atât celor de la Real Networks, cât și Philips. Ambele companii l-au refuzat.

În 1983, Apple și-a lansat linia de computere Lisa. Aceasta a eșuat și se spune că aproximativ 2.700 de dispozitive sunt îngropate într-un depozit de deșeuri din Utah.

Apple are un succes atât de mare, încât în primul trimestru al anului 2014 a câștigat mai mulți bani decât Amazon, Google și Facebook la un loc.

Apple are un capital în exces de aproximativ 150 de miliarde de dolari. Ar putea cumpăra companii precum Netflix, Twitter, Tesla și Facebook.

Apple I s-a vândut cu 666,66 dolari, dar nu dintr-un motiv satanic. Steve Wozniak a văzut că prețul era de 667,00 USD și îi plăceau numerele repetate, așa că l-a schimbat în 666,66 USD.

Prima siglă a companiei Apple conține un desen al tatălui fizicii, Sir Isaac Newton.

Pentru a strânge capital pentru Apple, cofondatorul Steve Wozniak a trebuit să-și vândă calculatorul științific.

Apple a fost prima companie care a realizat o cameră digitală color.

Numele iPod a fost inspirat din filmul 2001: Odiseea spațială.

Dacă Apple ar fi o țară, ar fi cea de-a 27-a țară ca mărime din lume, între Venezuela și Belgia.

Până în 2011, iPhone-ul Apple reprezenta 40% din veniturile anuale ale companiei. Se estimează că peste trei sferturi din veniturile Apple provin din produse care au fost inventate în ultimii 10 ani.

Chiar și cu o valoare netă estimată de miliarde și miliarde de dolari, în ultimii 15 ani pe care i-a petrecut la companie, CEO-ul Steve Jobs a fost plătit doar 1 dolar, astfel încât să se poată califica pentru beneficiile companiei pentru sănătate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`