Florin Cîțu, despre Programul Anghel Saligny: Este un plan pentru români. Va fi implementat de primari, dar dezvoltă comunităţile (VIDEO)

Florin Cîțu, despre Programul Anghel Saligny: Este un plan pentru români. Va fi implementat de primari, dar dezvoltă comunităţile (VIDEO)
Foto: Florin Cîțu / Facebook

Premierul Florin Cîțu a vorbit joi, despre Programul Național de Investiții Anghel Saligny, susținând că este un plan pentru râmâni.

„Nu știu dacă va intra astăzi în Guvern, dacă are avizele. Dacă nu, cel târziu săptămâna viitoare. Planul Național de Investiții Anghel Saligny este un plan pentru români și aș vrea iarăși să spun că nu are legătură cu primarii. Este un plan care va fi implementat de primari, dar este un plan care dezvoltă comunitățile din România. Așa cum niciun buget al unui minister nu este pixul ministrului, avem bugete care dezvoltă România”, a explicat premierul României.

Întrebat despre o afirmaţie a preşedintelui Senatului, Anca Dragu, potrivit căreia programul de dezvoltare locală ar trebui monitorizat de Guvern, premierul a spus: „Eu sunt de acord cu monitorizarea şi am şi spus la coaliţie şi cu sisteme de ‘early warning’, dacă vedem că un program nu merge mai departe, să-l oprim”.

„Sunt de acord cu toate aceste lucruri şi cu transparentizarea, aşa cum sunt de acord cu transparentizarea şi la investiţiile CNAIR sau alte investiţii, unde mai merge şi inspecţia economică şi găseşte mereu probleme. Deci sunt de acord cu aceste lucruri, cu transparentizarea”, a completat Cîţu.

Programul va avea un buget de 50 de miliarde de lei şi se va întinde pe cel puţin șase ani.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Și Dan Vîlceanu a vorbit, joi dimineața, despre programul Anghel Saligny.

„În primul rând, vreau să vă spun că acest Program Național de Investiții Anghel Salingy nu este PNDL. Este cu totul și cu totul altceva. În acest program nu avem școli, nu avem tot felul de alte investiții care erau în trecut în PNDL.

În al doilea rând, acest porgram este o parte a unui model investițional pe care îl aplicăm în această guvernare. Adică, facem reforme din PNRR, finanțăm reformele din PNRR, apoi din fonduri europene toate celelalte proiecte mari, care pot fi finanțate din fonduri europene, dar niciodată nu o să poți finanța din fonduri europene un drum comunal. Eu nu cred că oamenii trebuie să stea în noroi, doar pentru că nu putem finanța din fonduri europene”, a explicat ministrul Finanțelor, joi dimineața.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`