Staţia de metrou Tudor Arghezi de pe Magistrala M2 Berceni – Pipera va fi gata în 2022. În ce stadiu sunt lucrările

Staţia de metrou Tudor Arghezi de pe Magistrala M2 Berceni – Pipera va fi gata în 2022. În ce stadiu sunt lucrările
Metrorex investeşte un milion de euro pentru a înlocui 18 kilometri de şină

Magistrala 2 de metrou va fi extinsă până în comuna Berceni cu o staţie, la nivel suprateran. Viitoarea stație Tudor Arghezi este în prezent în construcție, iar stadiul lucrărilor „este avansat, construcția înaintând în ritm alert”, a informat Metrorex într-un comunicat de presă.

Directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv și secretarul de stat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Costin Țîra – Rădulescu s-au întâlnit miercuri cu primarul Sectorului 4, Daniel Băluță pentru a verifica stadiul lucrărilor la viitoarea stație de metrou de pe Magistrala 2, Tudor Arghezi, care se construiește pe Șoseaua Berceni.

Stadiul lucrărilor pe noua stație de metrou din zona de sud a Capitalei este avansat, construcția înaintând în ritm alert, potrivit Metrorex.

„Ministerul Transporturilor și Infrastructurii împreună cu Primăria Sectorului 4 și Consiliul Județean vor să extindă Magistrala 2 de metrou până în județul Ilfov. Proiectul prevede construcția a încă două sau trei stații de metrou în comuna Berceni”, se arată în comunicatul transmis de către Metrorex.

Noua stație de metrou Tudor Arghezi este construită pe o suprafață de peste 15.000 de metri între stația Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 și Șoseaua de Centură și va avea o lungime de 1,6 kilometri.

Stația de metrou Tudor Arghezi care se construiește pe Șoseaua Berceni este doar începutul unui proiect de mare anvergură, anunță Metrorex.

„Valoarea investiției va fi de 214 milioane de lei. Procedurile de derulare si urmărire a contractului se execută de către Primăria Sectorului 4, iar Metrorex asigură asistența tehnică”, se mai arată în comunicat.

,,Acest proiect este un exemplu foarte clar de colaborare, cooperare, între instituțiile statului, companii ale statului, în interesul cetățenilor. Mai mult decât atât, continuarea cu cele două stații plus parcarea Park&Ride pot face ca Sectorul 4 și Bucureștiul să fie descongestionate. Se știe foarte bine că transportul public, metroul, tramvaiele, autobuzele și troleibuzele, în special, pot ajuta traficul rutier. E un proiect interesant, ne bucurăm că este în avans și suntem foarte interesați de acesta, pentru că Magistrala 2 este cea mai tranzitată magistrală operată de noi. Cu această ocazie încurajez și alte instituții, primării, să se gândească la posibilități de extindere sau colaborare pentru a putea extinde rețeaua de metrou, rețeaua de transport public”, a spus directorul Metrorex.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`