Valeriu Gheorghiță: „Unul din doi români are un grad de imunitate fie post boală, fie post vaccinare”

Valeriu Gheorghiță: „Unul din doi români are un grad de imunitate fie post boală, fie post vaccinare”
Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID / Foto: Facebook: Valeriu Gheorghiță

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID a declarat miercuri, la Digi24, că România poate ajunge la finalul acestei luni la peste 900 de îmbolnăviri zilnice  și că această creștere era anticipată.

„Se anticipa această creștere, am transmis că din estimările noastre, având în vedere implementarea relaxărilor și faptul că varianta Delta devine dominantă, există această probabilitate foarte mare de creștere a numărului de cazuri”, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

„Este foarte probabil să ajungem la final de august la peste 900 de cazuri pe zi, iar în septembrie, în a doua parte, la peste 1500-1600 de cazuri”, a mai spus Gheorghiță.

„Spre deosebire de valurile precedente, avem o estimare că unul din doi români are un grad de imunitate fie post boală, fie post vaccinare”.

„Doar prin vaccinare putem să asigurăm o protecție mai bună în fața formelor severe și în fața riscului de spitalizare și de deces, inclusiv în fata riscului de a contracta infecția”, a mai precizat medicul.

„Din datele noastre, vaccinarea reduce riscul de infecții. Este un element cât se poate de util pentru a reduce circulația virusului, alături de respectarea celorlalte măsuri pe care le cunoaștem deja, cea mai importantă fiind masca și evitarea zonelor supraaglomerate”, a mai precizat Gheorghiță.

În ceea ce privește începerea anului școlar, medicul a subliniat că școala trebuie să înceapă fizic: „Nu mai putem să ne permitem încă un an în care copiii să stea acasă, s-a pierdut suficient de mult. Trebuie să facem un efort ca în acest an copiii noștri să meargă la școală.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`