Autoritățile locale ignoră pandemia și se pregătesc de valul 4 cu… festivaluri. Emilian Imbri: Dacă sunt organizate fără nicio condiție, nu ne face să ne gândim decât la intenția de a crea o îmbolnăvire în masă (VIDEO)

Autoritățile locale ignoră pandemia și se pregătesc de valul 4 cu... festivaluri. Emilian Imbri: Dacă sunt organizate fără nicio condiție, nu ne face să ne gândim decât la intenția de a crea o îmbolnăvire în masă (VIDEO)
Medicul Emilian Imbri / Foto: captură B1 TV

Bilanțul epidemiei este în creștere și mulți specialiști avertizează că suntem la începutul valului 4, unul alimentat de varianta Delta a SARS-CoV-2, însă chiar și așa autoritățile locale organizează tot mai multe festivaluri de muzică la nivel național. Expertul Emilian Imbri a vorbit despre această situație la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, vineri, pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a spus Emilian Imbri, pe B1 TV, despre festivalurile de muzică din această perioadă

Întrebat cum se raportează la numărul foarte mare de evenimente muzicale de amploare organizate în această perioadă, Emilian Imbri a explicat: „Să știți că dacă lucrurile ar fi fost explicate sau dacă ar fi fost organizate de maniera în care se anunță festivalul, se anunță tema festivalului și faptul că se organizează pentru tineri într-o anumită dată și se specifică că la aceste evenimente au voie să intre doar cei vaccinați sau cei care au testul făcut cu 24 de ore înainte, ar mai fi cum ar mai fi pentru că s-ar spune că, iată, există pe de o parte o selectare a celor care intră și au voie doar cei vaccinați, și este într-un fel și o recompensă pentru că sunt vaccinați, ar fi mobilizator pentru cei care nu sunt vaccinați. (…) Ar fi un câștig cât de cât reciproc”.

„Dacă aceste festivaluri se organizează fără nicio condiție, atunci nu ne face să ne gândim decât la intenția neascunsă, directă, că nu poți să o ascunzi, de a pune cât mai multe persoane una lângă alta pentru a crea, să zicem, o îmbolnăvire în masă, pentru a crea apoi, ulterior, în gândirea celor care s-ar gândi astfel, la o imunitate de masă. Nu cred că aceasta este gândirea, nu le dau credit și nici nu cred că sunt atât de răuvoitori încât să urmărească așa ceva”, a adăugat specialistul.

Emilian Imbri, care a vorbit în aceeași emisiune și despre construcția de secții ATI, spune că varianta Delta are o viteză de răspândire mare, iar timpul de expunere este sub un minut.

„Specialiștii au anunțat deja și sunt specialiști de-ai noștri care sunt, totuși, și cunoscuți în zona respectivă, epidemiologi și virusologi, care au spus că explicat că această formă de virus întărită și antrenată, mai sofisticată un pic are o putere de a se împrăștia printre cei care așteaptă treaba asta foarte mare și o viteză de răspândire mare. Practic, timpul de expunere ar fi, chiar și în spațiile deschise, doar de un minut – față de ce era înainte, că trebuie să stai foarte aproape, că n-ai mască, că în 15 minute s-ar putea să treacă virusul de la o persoană, la alta. Acum, iată că suntem avertizați că timpul de expunere este sub un minut, deci practic trecând unul pe lângă altul prin parc și strănutând, să zicem, sau suflând mai intens cel care face jogging și trece pe lângă tine, și ar purta virusul ți l-ar putea trimite ca un „cadou””, a mai spus Emilian Imbri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`