Fotomodelul Anna Duriţkaia, principalul martor în cazul asasinării lui Boris Nemțov se ascunde: Şi-a închis telefonul și conturile de pe site-urile de socializare

Fotomodelul Anna Duriţkaia, principalul martor în cazul asasinării lui Boris Nemțov se ascunde: Şi-a închis telefonul și conturile de pe site-urile de socializare
Foto: observer.com

Tânăra ucraineancă în vârstă de 23 ani Anna Duriţkaia, care a fost martora uciderii opozantului rus Boris Nemţov la Moscova, a plecat în Rusia, acolo unde se ascunde împreună cu mama ei. Cele două au părăsit chiar și apartamentul unde locuiau, relatează Los Angeles Times, citat de Mediafax. Modelul şi-a şters conturile de pe reţelele de socializare şi nu răspunde la telefon.

Anna Duriţkaia a început o relaţie cu Nemţov în urmă cu doi ani şi jumătate, potrivit declarației mamei ei, Inna Duriţkaia.

Actrița a declarat pentru postul de televiziune independent Dojd că a fost ţinută într-un virtual arest la domiciliu după asasinarea lui Nemţov. În plus, ea și-a exprimat îngrijorarea potrivit căreia anchetatorii încearcă să clasifice uciderea politician drept o „crimă comisă din pasiune”.

În declaraţiile oficiale şi rapoartele prezentate de presa oficială, anchetatorii susţin că verifică o intrigă străină menită să destabilizeze Rusia sau un act de terorism al fundamentaliştilor islamici în numele cecenilor sau altor musulmani din Caucaz.

Suspiciunea se îndreaptă şi înspre naţionaliştii ucraineni sau personalităţile ruse din opoziţie care ar fi încercat să creeze un martir pentru o cauză pe care Kremlinul o consideră fără speranţă.

Anchetatorii au sfătuit-o pe tânără că să se gândească serios la propria protecție, deoarece cei care au ordonat crima ar putea să vrea să o elimine şi pe ea. Potrivit mărturiei lui Vladimir Markin, purtătorul de cuvânt al Comitetul de anchetă, Duriţkaia a refuzat să intre în programul de protecţie a martorilor.

 


Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`