Legea privind securitatea cibernetică a României, respinsă cu 287 de voturi

Legea privind securitatea cibernetică a României, respinsă cu 287 de voturi
Foto: indianexpress.com

Legea privind securitatea cibernetică a României a fost respinsă de Plenul Camerei Deputaților. Acesta a fost declarată neconstituțională, cu 287 voturi „pentru” și patru abțineri.

„Suntem într-o procedură impusă de declarare ca neconstituțional a acestui proiect, deci nu se poate decât respinge acest proiect. Discutăm strict de o procedură impusă de neconstituționalitate”, a spus în plenul Camerei președintele Comisiei juridice, Bogdan Ciucă, citat de Agerpres.

„Nu există alt deznodământ decât respingerea acestei legi, pentru că nici măcar de amendamentele pe care le-am lucrat la comisie nu s-a ținut cont. Respingerea este singura concluzie pe care o putem trage”, a afirmat deputatul PNL Daniel Iane.

Deputatul PSD Sorin Iacoban a subliniat faptul că România are nevoie de o lege a securității cibernetice, dar care să nu dăuneze drepturilor și libertăților cetățenilor.

„Avem nevoie de o lege a securității cibernetice în contextul geopolitic actual, dar să știți că trebuie să ne gândim de două ori, că niciodată nu trebuie să aducem atingere drepturilor și libertăților cetățenești”, a spus Iacoban.

Camera Deputaților este prima cameră sesizată în legătură cu această lege, iar Senatul este forul decizional.

 

 

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`