Incendiile devastatoare din Grecia fac victime inclusiv în rândul berzelor migratoare: „Este pentru prima oară când avem atât de multe berze moarte în Atena” (VIDEO)

Incendiile devastatoare din Grecia fac victime inclusiv în rândul berzelor migratoare: „Este pentru prima oară când avem atât de multe berze moarte în Atena” (VIDEO)
Imagine surprinsă pe insula Evia din Grecia, în 8 august 2021. Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Eurokinissi

Incendiile de pădure continuă să facă ravagii în Grecia, unde inclusiv berzele migratoare au devenit victimele flăcărilor. Grupurile de mediu spun că păsările care se îndreptau spre Africa fie au fost dezorientate și s-au pierdut, fie au fost rănite, fie au murit.

Berzele migratoare, victime ale incendiilor devastatoare din Grecia

În fiecare an, berzele traversează regiunea Attica și se îndreaptă către Capul Sounion, aflat la circa 70 de kilometri de capitala Atena, unde așteaptă un vânt care să le faciliteze călătoria peste Marea Mediterană, către Africa, transmite Al Jazeera.

„Din păcate, au trecut la momentul incendiului”, a spus Maria Ganoti, președinta Hellenic Wildlife Care Association ANIMA, care îngrijește animale sălbatice la centrul de recuperare din Atena.

În ultimele zile, spune ea, au fost găsite berze în „locuri în care nu au mai fost niciodată, precum în Vrilissia, în Halandri, pe clădirile de locuințe”. Maria Ganoti se referea la două zone rezidențiale din nordul Atenei.

Într-un mediu urban cu care nu sunt obișnuite, anumite păsări devin confuze, iar multe dintre ele și-au găsit sfârșitul în cablurile de curent electric.

„Este pentru prima oară când avem atât de multe berze moarte în Atena”, a mai spus Maria Ganoti. „Oamenii din Atena adună berze moarte de pe peluzele (caselor, n.r.) lor”, a adăugat ea.

Centrul de prim ajutor al ANIMA a tratat mai multe berze, iar Ganoti spune că acestea vor fi trimise înapoi în sălbăticie odată ce vor deveni suficient de puternice.

Chiar și așa, păsările reprezintă doar o mică parte din animalele care au suferit din cauza incendiilor devastatoare din Grecia.

Inclusiv România a trimis pompieri în sprijinul operațiunilor de stingere a flăcărilor, iar prestația lor a fost lăudată de presa elena.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`