Klaus Iohannis, reacție la Raportul ONU privind schimbările climatice: E responsabilitatea fiecăruia dintre noi să protejăm mediul. Trebuie să acționăm ferm, coordonat. Mă voi implica activ

Klaus Iohannis, reacție la Raportul ONU privind schimbările climatice: E responsabilitatea fiecăruia dintre noi să protejăm mediul. Trebuie să acționăm ferm, coordonat. Mă voi implica activ
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a transmis, luni, că Raportul ONU privind schimbările climatice ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea. Șeful statului a insistat că efectele acestor schimbări, cauzate de activitatea omului, se derulează în ritm accelerat. Prin urmare, măsurile de reacție la acestea nu mai pot fi amânate. Iohannis a mai afirmat că e nevoie de un răspuns ferm și coordonat și că el se va implica activ în acest proces.

Klaus Iohannis, despre Raportul ONU privind schimbările climatice

„Raportul publicat astăzi de ONU cu privire la schimbările climatice trebuie să fie un semnal de alarmă pentru noi toți! Magnitudinea, precum și ritmul accelerat în care au loc schimbările climatice cauzate de acțiunea umană nu ne permit să mai amânăm decizii și măsuri care să reducă efectele dramatice ale acestora. Este nevoie să acționăm ferm, coordonat la nivel național, european și internațional, pentru a implementa politici publice adecvate. Mă voi implica activ în procesele care vizează rezolvarea crizei climatice. Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să protejăm mediul înconjurător pentru sănătatea noastră și a generațiilor viitoare!”, a scris președintele Klaus Iohannis, pe Facebook.

Luni, Grupul interguvernamental de experți al ONU însărcinat cu evaluarea riscurilor asupra încălzirii globale din cauza efectelor activității umane (IPCC) a publicat cel mai amplu raport din istorie referitor la schimbările climatice, catalogat drept „Cod roșu pentru umanitate”.

Specialiștii au avertizat că ultimii cinci ani au fost cei mai calzi din ultimii 170, iar omenirea va asista în curând la „evenimente meteo extreme fără precedent în istorie”.

Raportul mai arată că influența umană este „foarte probabil” în proporție de 90% principalul responsabil pentru retragerea ghețarilor din anii 1990 și pentru scăderea gheții marine arctice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`