Victor Negrescu: Cred că inclusiv dreapta are oameni care pot face mai multe pe fonduri europene decât Ghinea. Dacă nu accesăm banii din PNRR, toată România pierde, mai ales la împrumuturi (VIDEO)

Victor Negrescu: Cred că inclusiv dreapta are oameni care pot face mai multe pe fonduri europene decât Ghinea. Dacă nu accesăm banii din PNRR, toată România pierde, mai ales la împrumuturi (VIDEO)
Foto: Victor Negrescu / Facebook

Eurodeputatul Victor Negrescu, vicepreședinte PSD, s-a arătat de părere că atât social-democrații, cât și actuala coaliție ar fi capabile să numească la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene o persoană „care poate face mai multe pe zona de fonduri europene” decât Cristian Ghinea.

Dacă nu accesăm banii din PNRR, a explicat el la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, pierde toată România – „și mai ales în zona de împrumuturi, unde trebuie să returnăm acele sume de bani”.

Eurodeputatul PNL Mircea Hava sugerase anterior că premierul Florin Cîțu ar trebui să îl demită pe Cristian Ghinea de la MIPE. Întrebat dacă și el crede că actuala coaliție are resurse pentru a propune o persoană mai adecvată funcției, Victor Negrescu a răspuns: „Da, eu cred că există inclusiv pe zona de dreapta oameni care pot face mai multe pe zona de fonduri europene, care au expertiză, cum și la nivelul Partidului Social Democrat sunt oameni cu experiență”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Victor Negrescu (PSD), pe B1 TV, despre PNRR

„Împreună cu președintele Marcel Ciolacu, noi am avut o discuție la Guvern cu premierul României, cu domnul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, cu domnul Barna, cu domnul Kelemen Hunor, unde am prezentat toate aceste probleme, inclusiv cele care sunt legate de aceste ultime informații, venind cu soluții, și la momentul respectiv, da, n-am remarcat disponibilitatea sau capacitatea ca ei să înțeleagă. Premierul României, la fel ca ministrul, el a declarat și public, ministrul, de altfel, nu citiseră planul trimis la Bruxelles. De aceea zic că este o responsabilitate comună. Eu nu zic că nu puteau face ei eventual mai bine, dar în momentul de față avem un plan prost făcut, România se află în această situație dramatică, să fie printre ultimele state care vor avea planul aprobat. Se putea mult mai devreme, așa cum spunea domnul Hava și aici suntem total de acord și pe aceeași lungime de undă, ar fi trebuit să vină banii anul acesta, să implementăm din proiectele respective”, a adăugat vicepreședintele PSD.

El a subliniat că „este nevoie de un efort național” pentru succesul PNRR.

„Avem o perioadă foarte scurtă de implementare a tuturor acestor programe. Este nevoie de un efort național, asta o spunem de mult timp, nu trebuie să fie o joacă de copii, nu trebuie să se ocupe niște oameni care nu se pricep la banii europeni. Este în interesul țării să accesăm acești bani pentru că, dacă nu îi accesăm, pierdem toți, nu contează că-i PSD, că-i PNL, că-i USR. Toată România pierde – și mai ales în zona de împrumuturi, unde trebuie să returnăm acele sume de bani. De aceea nu înțeleg această incapacitate de a înțelege acest fenomen și lipsa de implicare inclusiv a premierului, care în opinia mea trebuia să se implice personal în acest subiect, să rezolve situația”, a mai afirmat Victor Negrescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)