Până la finalul lunii iulie, în România sunt valabile codul galben și cel portocaliu de caniculă. Inclusiv în București au fost anunțate maxime de peste 35 de grade Celdiua, așa că este bine să știm cum putem să ne protejăm în fața caniculei.
Doar în ultimele 24 de ore au fost raportate peste 1.000 de solicitări, doar la Serviciul de Ambulanță București – Ilfov, iar o bună parte dintre ele sunt corelate cu temperaturile ridicate din această perioadă.
„În ultimele 24 de ore, la Serviciul de Ambulanță s-au înregistrat și s-au efectuat 1.489 de solicitări, dintre acestea 852 au fost cazuri de urgență.
Au fost și 69 de persoane care în ultimele 24 de ore au avut nevoie de ambulanță în loc public. 19 dintre ele au prezentat lipotimii, iar 5 dintre ele și-au pierdut pentru scurt timp starea de conștiență, o parte dintre aceste intervenții pot fi puse pe creșterea temperaturii ambientale”, a explicat Alice Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București, pe B1 TV.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Alice Grasu a explicat, în direct pe B1 TV, cum ne putem proteja de caniculă și ce trebuie să facem în zilele cu temperaturi maxime extreme.
„În intervalul 11:00 – 18:00 să nu facă expuneri voluntare la soare, să nu facă efort fizic în soare și să nu facă sport în soare.
Dacă se pleacă de acasă, să se poarte îmbrăcăminte adecvată, amplă, vaporoasă, din fibre naturale, lejeră, iar capul să fie protejat cu pălărie, șapcă și umbrelă.
Pentru cei care au sensibilitate la nivelul ochilor, se vor purta ochelari de soare care chiar să protejeze, nu doar din motive estetice.
Este foarte important ce mâncă, dar mai ales cum ne hidratăm. Trebuie să consumăm minim 1.5 – 2 litri de lichide pe zi, apă, ceai, sucuri naturale la temperatura camerei. Nu se vor consuma băuturi bogate în cofeină și nici băuturi alcoolice sau foarte dulci”, a explicat managerul Serviciului de Ambulanță București – Ilfov.