CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură

CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
Sursa foto: Pixabay

Concursurile de admintere la Institutul Național al Magistraturii (INM) au fost declanșate, potrivit unui anunț al președintelui CSM, Bogdan Mateescu.

Acesta a dat asigurări că admiterea se va face exclusiv pe baze meritocratice și că în scurt timp se vor afișa tematica, bibliografia, calendarul și locurile scoase la concurs.

Anunțul vine în contextul în care magistrații se plâng de o criză de resurse umane în sistem, care riscă să afecteze grav eficiența și calitatea actului de justiție.

După absolvirea facultății de drept, înainte de a fi numiți judecători sau procurori, magistrații trebuie să urmeze doi ani de formare profesională ca auditori de jusiție la INM:

”Dupa mai multe eforturi si mai multe intamplari, in sfarsit pot spune bucuros: s-au declansat!

Despre concursurile de admitere la INM si in magistratura este vorba.

In scurt timp va fi afisata solutia plenului pe site. De asemenea, in cel mai scurt timp se vor afisa tot ce trebuie stiut, respectiv tematica, bibliografia, calendarul, locurile scoase la concurs, metodologiile si celelalte aspecte.

Succes tuturor candidatilor! Si spor la invatat, pentru ca admiterea in magistratura se realizeaza exclusiv pe criterii meritocratice!”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`