Noi dispute între putere și opoziție pe Legea de respingere a ordonanței privind migrația aleșilor locali: PNL va ataca la CCR actul normativ

Noi dispute între putere și opoziție pe Legea de respingere a ordonanței privind migrația aleșilor locali: PNL va ataca la CCR actul normativ
Foto: tvr.ro

PNL va ataca la Curtea Constituțională Legea de respingere a Ordonanței 55 privind migrația aleșilor locali, dacă actul normativ va trece de Senat în forma PSD.

După ce PNL a atacat ordonanța 55, CCR a decis ca Parlamentul să dea o lege pentru respingerea ei, însă, prin amendamentele făcute de PSD, legea de respingere prevede ca aleșii locali care au migrat spre alte partide să nu își piardă mandatul.

PNL afirmă că în acest fel „se încalcă în mod flagrant o decizie a CCR”.

 „Un subiect extrem de neplăcut pentru partea de procedură parlamentară şi pentru bunul mers în administraţia publică este OUG 55, dată de Guvernul Ponta, care s-a dezbătut azi în plenul Camerei, ca primă Cameră sesizată. În opinia PNL, este realmente o golănie politică ce s-a întâmplat azi în plen”, a spus copreședintele PNL Alina Gorghiu.
 „Nu ştiu de câte ori trebuie să mai cer public PSD să aibă decenţa politică să respecte o decizie a Curţii şi să nu pervertească voinţa electoratului la urne. O fac încă o dată”, a spus Gorghiu.

Ea a arătat că PNL va face tot posibilul în Senat ca Legea de respingere să reglementeze şi efectele acestei OUG prin care PSD a „legiferat traseismul politic”, iar traseiştii să-şi piardă mandatele.

„În cazul în care, la Senat, PSD va reuşi să-şi impună votul şi să lase legea în forma aceasta, anume în forma în care e legiferat traseismul politic, o vom ataca la Curte şi de pe acum vă spun soluţia: nu are cum Curtea să nu constate că nu a fost respectată decizia anterioară”, a spus Gorghiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`