Victor Ponta a venit cu propunerea ca aleșii să lucreze și în zilele de joi. Ilie Sârbu: A trecut neobservat. Tot de noi depinde

Victor Ponta a venit cu propunerea ca aleșii să lucreze și în zilele de joi. Ilie Sârbu: A trecut neobservat. Tot de noi depinde
Foto:sursazilei.ro

Victor Ponta a venit cu propunerea ca aleșii să lucreze și joi. În acest sens PSD a adoptat și o decizie la CExN de la Sinaia.

„Mai concret, un mod de lucru şi la Camera Deputaţilor, şi la Senat care să urmeze modelul de la Parlamentul European, şi anume ziua de luni, zi de lucru în grupurile parlamentare şi de prezenţă a Guvernului, fie prim-ministrul, fie miniştrii în faţa celor două camere pentru a răspunde la întrebări, interpelări la diverse teme aflate pe ordinea de zi, ziua de marţi, activitate în comisii, activitate transparentă la care să participe toţi reprezentanţii diverselor grupuri, societate civilă, miercuri şi joi, dezbateri în plen şi vot final joi. Este, repet, modelul de la Parlamentul European care asigură eficienţă, transparenţă şi responsabilitate din partea Parlamentului”, declara Victor Ponta.

Marea reformă a ținut o săptămână la Senat, unde s-a revenit foarte rapid la vechiul program, în care senatorii pot pleca acasă de joi, informează stiripesurse.ro.

Într-o discuție din conducerea Senatului, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, remarca faptul că mutarea dorită de Victor Ponta a trecut ‘neobservată’ la Camera Deputaților și că trebuie discutat dacă are rost ca senatorii să mai aiba vot final joia.

Extrase din stenograma sedintei Biroului Permanent al Senatului din 16 februarie:

Ilie Sârbu: Trebuie să hotărâm, domnule preşedinte. Ceea ce spune colegul Moga, poate confirmă vecinul meu, în Ungaria s-a întâmplat. Atât că ei au avut alt mod de abordare. Au pus un secretar de stat care ţinea direct de prim-ministru şi a luat toată legislaţia şi a adaptat-o, a adus-o… Sigur, şi cu ceea ce cunoaşteţi. N-aş vrea să ajungem şi noi în… (Intervenţie neinteligibilă din sală.) V-am dat ca model. Deci, preocuparea asta există. Nu chiar aşa să luăm, că intrăm în alt balamuc. Acum, problema e simplă. Vrem să lucrăm şi joi sau nu vrem? Că asta e întrebarea. Restul sunt poveşti: că-s declaraţii, că nu sunt. Aici, Biroul permanent să se pronunţe, iar noi adaptăm programul.

Avem două variante. Şi eu am două variante, şi secretarul general a propus două, şi colegi de la PNL. Întrebarea e, ca să nu ne mai învârtim atât în jurul problemei, vrem să ne asumăm? E greu, dacă dai mult, după aceea, să iei. Noi am dat. Trebuia să spunem că lucrăm şi marţi şi li se părea mai mult, că era… Lucrăm şi miercuri. Acum, ne-am dus până joi… Dar când iei ziua de joi, o tai din program, au ce să ne reproşeze. Dar tot de noi depinde. (Discuţii în sală.)

(…) Noi am venit că vrem până joi. Acum, îl vrem până miercuri. Cum v-am spus la început, e complicat să iei înapoi ceea ce ai dat, dar depinde cum hotărâm. Putem merge pe varianta asta: marţi, după-amiază, plen; miercuri – toată ziua, plen; la ora 17.00 sau la ce oră stabilim – vot final o oră. Depinde de noi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)