Papa Francisc, mesaj cordial pentru Patriarhul Daniel, în ziua în care liderul BOR a împlinit 70 de ani

Papa Francisc, mesaj cordial pentru Patriarhul Daniel, în ziua în care liderul BOR a împlinit 70 de ani

Patriarhul Daniel, cu prilejul aniversării vârstei de 70 de ani, a primit un mesaj din partea Papei Francisc. Conducătorul Bisericii Romano-Catolice a amintit „cu multă afecțiune” de întâlnirea din 2019, de la București, cu reprezentantul BOR.

Papa Francisc dorește ca Dumnezeu să-l binecuvânteze cu multă sănătate și fericire pe Preafericitul Daniel, potrivit Basilica.

Mesajul Papei Francisc pentru Patriarhul Daniel

Patriarhul Daniel, Îndrumător al Bisericii Ortodoxe Române

Preafericitului Daniel,
Arhiepiscopul Bucureștilor,
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Cu ocazia celei de-a șaptezecea zi de naștere a Preafericirii Voastre, Vă asigur cordial de apropierea mea spirituală. Mă rog ca Dumnezeu Cel Atotputernic să aducă binecuvântările Sale de sănătate și fericire peste Preafericirea Voastră și să reverse din abundență darurile Sfântului Duh peste slujirea Voastră bisericească.

Lumina lui Iisus Cel înviat să lumineze întotdeauna asupra Voastră, iar Biserica Ortodoxă Română, sub îndrumarea Preafericirii Voastre, să continue să crească în credință și în caritate, pentru a da mărturie despre Domnul Hristos.

Iubite frate, reamintindu-ne cu multă afecțiune de întâlnirea noastră în București, reînnoiesc în rugăciune urările mele cele mai bune și Vă îmbrățișăm fratern în pacea Domnului.

Papa Francisc

Patriarhul Daniel, decorat de către președintele Klaus Iohannis

Patriarhul Daniel a susținut o scurtă declarație după ce a primit decorația din partea lui Klaus Iohannis, joi, 22 iulie. Evenimentul a avut loc la Administrația Prezidențială, în ziua în care liderul BOR a împlinit vârsta de 70 de ani.

Reprezentantul BOR i-a mulțumit președintelui pentru decorație și a spus că este o onoare nu doar pentru el, ci pentru Biserica Ortodoxă Română în totalitate.

Patriarhul Daniel a primit cea mai înaltă decorație a statului român, Ordinul Național Steaua României în grad de colan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`