Afacere de 15 milioane de euro pentru Ion Țiriac. Cei mai bogați români sunt gata să bată palma

Afacere de 15 milioane de euro pentru Ion Țiriac. Cei mai bogați români sunt gata să bată palma
Ion Țiriac / Foto: Hepta

Ion Țiriac pregătește o nouă tranzacție. Miliardarul român este în negocieri cu frații Pavăl, din Bacău, cunoscuți și sub numele de „Frații Dedeman”. Cei doi afaceriști din Moldova intenționează să achiziționeze un teren în județul Timiș, pentru extinderea lanțului de magazine cu produse de bricolaj.

Noul magazin ar urma să se deschidă în localitatea Dumbrăvița, de la marginea municipiului Timișoara. Pentru acest lucru, trebuie să ofere o sumă pe placul lui Ion Țiriac. Potrivit celor de la Ziarul Financiar, Țiriac ar putea primi 15 milioane de euro.

Ion Țiriac al fi al doilea cel mai bogat român, potrivit presei de specialitate. Pe primul loc ar fi Frații Pavăl, cu 2 miliarde de euro, iar podiumul ar fi completat de Daniel Dineș, cu 1,4 miliarde de euro.

Ion Țiriac și-a dat demisia de la Federația Română de Tenis

Ion Țiriac a revenit la afaceri, după ce în acest an și-a dat demisia din funcția de președinte al Federației Române de Tenis. Fostul sportiv a câștigat șefia FRT încă din primul tur, în data de 19 iunie 2019. 32 de voturi a primit omul de afaceri, urmat de Marius Vecerdea, cu 11 voturi, Ion Țupa, cu 3 voturi și Liviu Ursuleanu – 0 voturi.

Țiriac a fost primul român a cărui avere a trecut barieră de un miliard de euro. Anul trecut, averea sa era estimată la 1,2 miliarde de euro. În 2021, averea fostului tensimen a urcat cu 300 de milioane de euro, până la 1,5 miliarde de euro. Astfel, Țiriac a urcat pe locul 2.238 în topul celor mai bogați oameni din lume, potrivit Profit.ro. În 2020, omul de afaceri român era pe poziția 2.276.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)