Kovesi, la bilanțul DNA: 2014, un an record. Cei mai mulți demnitari de rang înalt investigați (VIDEO)

Kovesi, la bilanțul DNA: 2014, un an record. Cei mai mulți demnitari de rang înalt investigați (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea, dar și generalul SRI Florian Coldea se află, marți, printre invitații la ceremonia privind bilanțul de activitate a Direcției Naționale Anticorupție.

Șefa DNA, Laura Codruța Koveși, a declarat că anul 2014 este un an record pentru instituție.

„Cele mai multe dosare penale înregistrate, cele mai multe dosare soluționate, cele mai multe rechizitorii și condamnări. Cei mai mulți demnitari de rang înalt investigați în 2014. În medie, un procuror a efectuat urmărire penală în aproape 150 de cauze în același timp (…) ”, a declarat Kovesi.

„DNA a solicitat încuviințarea arestării pentru 9 parlamentari și a formulat 12 cereri de urmărire penală față de miniștri și foști miniștri. Cel mai mare număr de demnitari investigați de DNA. Un semn clar al independenței DNA. Indiferent de funcția politică sau administrativă deținută de persoana respectivă, investigațiile DNA vor continua”, a anunțat Kovesi.

„Frauda în achiziții publice este îndreptată cu predilecție spre fondurile europene. De multe ori, există situații în care atribuirea fiecărui contract e atribuită de plata unor sume de bani (..) Domeniul achizițiilor publice e în continuare expus corupției. E necesară o abordare strategică. Numărul sesizărilor de la instituțiile de control a scăzut în 2014, fiind extrem de importantă colaborarea. Corupția în sistemul judiciar a fost o prioritate. Au fost trimiși în judecată 35 de magistrați. A crescut numărul magistraților condamnați definitiv și trimiși în judecată de DNA (..) Acest lucru e o creștere a eficienței investigațiilor”, a continuat șefa DNA.

Discurs integral Laura Codruța Kovesi la bilanțul DNA

Urmăriți B1TV.ro și pe
`