Înalta Curte de Casţie şi Justiţie a tranşat definitiv. Dan Voiculescu a fost colaborator al poliţiei politice comuniste. În motivarea judecătorilor se arată că în fişa personală a lui Dan Voiculescu este înscrisă colaborarea lui cu Securitatea.
Potrivit acestei fişe, Dan Voiculescu a fost recrutat ca informator de fostul serviciu 7, Comercianţii, şi în timpul colaborării a purtat numele conspirativ FELIX.
Din motivarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie reiese că vicepreşedintele Senatului, Dan Voiculescu, are o lungă şi stufoasă istorie cu Securitatea.
„Reclamantul, contrat susţinerilor sale, a fost recrutat în vederea colaborării cu numele conspirativ „M.” în anul 1970 de către ISMB în considerarea posibilităţiii informative ca translator de limba germană al echipei de hochei a Norvegiei, urmărindu-se furnizarea de informaţii cu privire, pe de-o parte, la cetăţenii străini pe linie de CNEFS, iar, pe de altă parte, la cetăţenii străini de la ASE, în anul 1971 propunându-se scoaterea din reţea întrucât nu vine des în legătură cu cetăţenii străni”, arată motivarea redactată de instanță.
În perioada următoare, între 1973 şi 1975, Dan Voiculescu a fost verificat pentru a fi recrutat inclusiv în scopuri de contraspionaj.
„La data de 13 iunie 1973 a fost recutat ca informator de către fostul Serviciu 7. În timpul colaborării purta numele conspirativ „F.” în scopul rezolvării unor sarcini de contraspionaj, nume conspirativ sub care a semnat o serie de note. în 1975 se propune încetarea colaborării ca urmare a faptului că a fost primit în PCR şi nu există un obiectiv pe lângă care să fie folosit”, mai relevă documentul.
Potrivit motivării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Dan Voiculescu denunţa activităţi ce erau considerate potrivnice regimului totalitar comunist, informaţii ce expuneau persoanele în cauză unor consecinţe grave vizând îngrădirea drepturilor şi liberăţilor fundamentale ale omului.
Conforrm datelor CNSAS, Dan Voiculescu ar fi fost recrutat ca informator de Securitate comunistă, în februarie 1970.