Instanța a admis audierea lui Victor Ponta ca martor în dosarul Referendumului

Instanța a admis audierea lui Victor Ponta ca martor în dosarul Referendumului

Premierul Victor Ponta va fi citat ca martor în dosarul Referendumului, după ce instanţa supremă a admis cererea apărării lui Liviu Dragnea în acest sens, potrivit Mediafax.
Următorul termen în acest dosar a fost stabilit pe 23 februarie.

Instanța a judecat, joi un nou termen în dosarul referendumului din 2012 privind demiterea președintelui, la momentul acela Traian Băsescu.
În acest dosar  este cercetat și ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea s-a declarat nevinovat și a afirmat că nu are cunoștința despre mesajele tip SMS trimise în ziua referendumului în teritoriu.

Totodată, acesta mai susține că acest dosar poate vulnerabiliza sistemul democratic, pentru că există riscul ca orice șef de campanie, de la orice partid, să nu mai aibă curaj să se implice într-o campanie electorală, deoarece nu a făcut altceva decât ce au facut alți lideri de campanie la orice alegeri.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013 pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței pe care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

La ultimul termen din dosarul Referendumului, Liviu Dragnea a declarat că avocații săi au cerut magistraților audierea premierului Victor Ponta în calitate de martor, șeful Executivului afirmând că este pregătit să dea declarații în acest sens. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`