Acces exclusiv pentru persoanele vaccinate în baruri, cinematografe, teatre şi alte spaţii închise, în Grecia

Acces exclusiv pentru persoanele vaccinate în baruri, cinematografe, teatre şi alte spaţii închise, în Grecia
Vaccin anti-COVID Pfizer BioNTech / Foto: Hepta.ro

Vaccinarea obligatorie pentru COVID-19 pentru lucrătorii din spitalele publice și private și interdicția de intrare pentru persoanele nevaccinate în spațiile interioare au fost două măsuri cheie anunțate de premierul Kyriakos Mitsotakis într-o conferință de presă susținută luni seară.

Într-o prezentare pentru cei cu vârsta peste 60 de ani și pentru tinerii care urmează să fie vaccinați împotriva pandemie, Mitsotakis a declarat că măsurile vizează prevenirea blocării în Grecia, în special odată cu sosirea variantei Delta.

„Țara nu se va închide din cauza atitudinii unor oameni”, a afirmat el, potrivit greekcitytimes.com.

Măsurile pe care le-a anunțat sunt următoarele:

– Tot personalul de la unitățile de îngrijire a persoanelor în vârstă este obligat să fie vaccinat cu ambele doze sau cu schema completă. Oricine nu se conformează va fi suspendat din 16 august.

– Tot personalul medical și de altă natură din sectorul sănătății publice și private este obligat să fie vaccinat începând cu 1 septembrie.

– Tot personalul Forțelor Armate, fie că este permanent sau care își îndeplinește îndatorirea militară, va fi vaccinat în incinta unde servesc.

– Accesul în spații interioare, inclusiv teatre, săli sportive și locuri de divertisment, se va permite doar pentru cei vaccinați. O aplicație digitală care va fi configurată va oferi confirmarea imediată a vaccinării lor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`