18.100 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,65 milioane de persoane vaccinate în schemă completă de la debutul campaniei

18.100 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,65 milioane de persoane vaccinate în schemă completă de la debutul campaniei
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În ultimele 24 de ore au fost vaccinate 18.100 de persoane, a anunțat Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19.

CNCAV: 18.100 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore

Astfel, s-a ajuns la un număr total de 4.820.743 de persoane vaccinate la nivel național. La 4.653.572 dintre acestea a fost efectuată schema completă.

În total, în țara noastră au fost administrate 9.129.223 de doze din cele patru vaccinuri anti-COVID-19 aprobate la nivelul UE.

Valeriu Gheorghiță: Populația României, la o rată de imunitate de aproape 50%

Președintele CNCAV a precizat că imunitatea cumulată la nivel național „este undeva între 40% – 50%”, însă numărul persoanelor care au trecut prin boală ar putea fi mult mai mare decât cel din raportările oficiale.

„Aceasta este o evaluare grosieră. Situaţia epidemiologică bună de la acest moment poate să explice de ce situaţia epidemiologică este similară în toate judeţele, chiar dacă rata de acoperire vaccinală este diferită şi ne uităm ce se întâmplă în partea de nord-est, comparativ cu partea de vest a ţării şi municipiul Bucureşti, unde avem cea mai mare rată de acoperire vaccinală. Practic trecerea prin boală în primele luni îţi oferă un nivel destul de bun de protecţie faţă de tulpina cu care te-ai infectat”, a declarat oficialul, la Digi 24.

Valeriu Gheorghiță spune că vaccinarea este și va rămâne voluntară.

„În momentul acesta, cred că doar cine nu vrea nu se vaccinează. (…) Numărul de apeluri telefonice este în creștere, oamenii solicitând informații despre vaccin, despre vaccinare și cum pot să facă să se vaccineze. Cred că discuțiile care sunt în acest moment legate de perspectiva valului patru și legate de creșterea numărului de cazuri cauzate de infecția cu varianta virală Delta trezesc interesul oamenilor pentru vaccinare”, a adăugat medicul militar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`