Laura Codruța Kovesi: Presiunile asupra procurorilor anticorupţie vor continua atât timp cât aceştia vor ancheta politicieni sau judecători

Laura Codruța Kovesi: Presiunile asupra procurorilor anticorupţie vor continua atât timp cât aceştia vor ancheta politicieni sau judecători
Foto: evz.ro

Presiunile asupra procurorilor anticorupţie vor continua atât timp cât aceştia vor ancheta politicieni sau judecători. Declaraţia aparţine Laurei Codruţa Kovesi şi a fost făcută într-un interviu pentru Reuters.

Jurnaliştii au descris-o pe şefa DNA drept un procuror român care a ajuns să câştige fani prin combaterea corupţiei.

„De la baschet, în sălile de judecată”, aşa titrează Reuters materialul dedicat procurorului şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, în care laudă succesul tot mai mare al procurorilor anticorupţie din România. Un succes cu două tăişuri, însă, le-a declarat Kovesi jurnaliştilor britanici.

„În acelaşi timp, presiunile politice pentru renunţarea anchetării cazurilor de corupţie au atins unul dintre cele mai ridicate niveluri ale politicii. În orice caz, rezistenţa procurorilor la aceste presiuni a crescut”, mai spune şefa DNA sau fosta jucătoare de baschet aşa cum o mai numesc cei de la Reuters care scriu că Laura Codruţa Kovesi nu arată nicio îngrijorare cu privire la constrângerile care, spune ea, nu se vor opri prea curând.

„Presiunea va continua atât timp cât vom ancheta asemenea cazuri, dar cred că pentru clasa politică este important să atingă o anumită maturitate şi să înţeleagă că tot ceea ce vor procurorii este să ajungă la adevăr în cazurile penale şi că noi nu avem alte interese”, adaugă Laura Codruța Kovesi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`