Donald Trump amenință că va da în judecată Facebook, Google și Twitter. Care sunt acuzațiile fostului președinte

Donald Trump amenință că va da în judecată Facebook, Google și Twitter. Care sunt acuzațiile fostului președinte
Foto: Hepta.ro

Donald Trump a anunțat că va da în judecată Facebook, Google și Twitter, acuzându-i pe cei trei CEO ai companiilor de o cenzură ilegală.

Trump vrea să-i dea în judecată pe Zuckerberg şi Dorsey în numele unui grup care susţine că a fost redus la tăcere din cauza politicilor pe care le susţine.

Recursul e susţinut de Institutul nonprofit America First Policy, din care fac parte mai mulţi foşti oficiali de rang înalt din cadrul fostei Administraţii Trump.

Fostul lider de la Casa Albă a fost interzis pe rețelele sociale după un discurs susținut înaintea asaltului violent de la Capitoliul din 6 ianuarie, zi în care a fost certificată victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale.

„Depun, în calitate de principal reprezentant, o acţiune colectivă majoră în justiţie împotriva giganţilor Facebook, Google şi Twitter, precum şi a şefilor lor executivi Mark Zuckerberg, Sundar Pichai şi Jack Dorsey”, a declarat fostul președinte, la clubul său de gold din New Jersey, potrivit NBC News.

Donald Trump este de părere că cei trei CEO pun în practică o cenzură ilegală, spunâng că Big Tech sunt „scăpate de sub control”, pentru că l-au interzis chiar pe președintele SUA.

Trump va da în judecată Facebook, Twitter și Google

Echipa lui Trump spune că acesta a fost practic cenzurat din cauza ideilor sale conservatoare. În schimb, reprezentanții rețelelor sociale au argumentat că au luat decizia din motive de securitate, date fiind violențele de la Capitoliu.

Donald Trump nici acum nu poate folosi Facebook și nici Twitter, care era mijlocul său preferat de a-și transmite mesajele.

Luna trecută, reprezentanții Facebook au anunțat că profilul lui Donald Trump va fi suspendat încă doi ani. Trump a catalogat decizia ca fiind o insultă pentru cei 75 de milioane de americani care l-au votat la alegerile prezidențiale din 2020.

Contul de Facebook al lui Donald Trump, suspendat pentru doi ani

Contul de Facebook al lui Donald Trump va fi suspendat pentru doi ani. Anunțul a fost făcut de reprezentanții gigantului online, care au precizat că fostul președinte american și-ar putea redeschide paginile de Facebook și Instagram abia în ianuarie 2023, informează CNBC. Donald Trump a catalogat decizia Facebook drept o insultă la adresa americanilor care l-au votat în alegerile din 2020.

Atunci, compania va reevalua dacă permisiunea ca Trump să-și reia activitatea pe conturile de pe rețelele sociale mai implică riscuri pentru siguranța publică. Reprezentanții Facebook au precizat că vor fi avuți în vedere mai mulți factori, printre care indicatori privind tulburările civile.

„Dacă stabilim că există încă un risc serios pentru siguranța publică, vom extinde restricția pentru o anumită perioadă și vom continua să reevaluăm”, se menționează într-un comunicat transmis de Facebook.

Totodată, va exista un set de sancțiuni dacă după redeschiderea conturilor sale, Donald Trump va încălca regulile companiei în privința conținutului online.

Prelungirea suspendării până la începtul anului 2023 înseamnă că fostul lider de la Casa Albă va putea folosi Facebook și Instagram abia după alegerile intermediare din SUA, programate în 2022.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`