Cel mai scump bilet de avion ”low-cost” din România costă 500 euro, cât o călătorie la New York

Cel mai scump bilet de avion ”low-cost” din România costă 500 euro, cât o călătorie la New York
Foto: bzi.ro

Un bilet de avion al companiei Wizz Air, pe ruta Bucureşti-Palma de Mallorca şi retur, în perioada 1-8 august 2015, costă 2.108 lei, adică 468 euro. Prețul biletului nu include mâncare, bagaj de mână mare sau bagaj de cală. Dacă aceste trei servicii sunt adăugate, prețul biletului ajunge la 500 euro, fiind cel mai scum bilet de avion ”low-cost” din România, relatează Business Magazin.

Tarifele companiilor aeriene low-cost ajung la niveluri atât de ridicate ca urmare a cererii crescute în vârful de sezon şi a lipsei concurenţei pe anumite rute.

În luna septembrie, Wizz Air anunța că prețul mediu pentru un bilet de avion ste de 207 lei pentru un zbor dus.

„Tariful nostru mediu de 47 de euro este extrem de competitiv în toate pieţele”, au declarat anterior oficialii Wizz Air.

În anul 2013, compania aeriană a transportat 3,2 milioane de pasageri pe piaţa locală, iar estimările pentru anul 2014 indică o creştere de 20% faţă de anul precedent.

Un zbor dus-întors operat de compania Lufthansa, pe relaţia Bucureşti-Palma de Mallorca, costă 266 de euro (30 iulie-7 august 2015), diferenţa faţă de operatorul low-cost fiind de 202 euro.

Preţurile pentru un zbor dus-întors între Bucureşti Otopeni şi New York, practicate de compania aeriană Aeroflot, pornesc de la 397 de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`