Antonescu: Suntem împotriva comasării alegerilor locale cu cele parlamentare

Antonescu: Suntem împotriva comasării alegerilor locale cu cele parlamentare

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că USL este împotriva comasării alegerilor locale cu cele parlamentare.

Suntem împotriva comasării alegerilor de diverse tipuri, în speță a comasării alegerilor locale cu alegerile parlamentare, sunt tipuri de alegeri diferite, sunt campanii diferite, sunt mize diferite pentru alegători”,  a declarat Crin Antonescu, respingând categoric „amestecarea lor sub orice pretext, inclusiv cel populist”.

Liderul liberal a afirmată că USL respinge „sub orice formă” încercarea amânării alegerilor, motivând că nu există niciun motiv pertinent pentru această decizie, care ar genera „instalibitate și dezordine”.

Uniunea Social Liberală respinge sub orice formă încercarea de a amâna alegerile locale. Nu există niciun fel de motiv care să poată justifica această amânare, ea nu generează decât instabilitate, dezordine și atâta vreme cât Constituția precizează foarte clar că mandatul aleșilor locali este de patru ani și nu mai mult și cât legislația în vigoare privitoare la acest subiect prezintă clar cazurile în care se poate prelungi acest mandat, nu suntem și sper că nu vom fi peste mai puțin de un an în această situație, nici de gravă calamitate, nici de război, nu există niciun motiv pentru care alegerile locale să se amâne”, spune președintele liberalilor.

Totodată, Antonescu a declarat că Uniunea va lua toate măsurile pentru ca alegerile parlamentare să se desfășoare cât mai curând.

Suntem de acord și facem tot ce ne stă în putință pentru alegeri anticipate parlamentare cât mai curând, în această toamnă, în vara viitoare, în vara viitoare…. Cu cât mai repede alegeri anticipate parlamentare, cu atât mai repede un Parlament pe deplin legitim, care să confere o majoritate stabilă și să dea unui guvern cu deplină legitimitate susținerea de care are nevoie”, a mai spus președintele PNL.

Crin Antonescu despre comasarea alegerilor

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare