Liderul fostului PNL Suceava susține că fuziunea filialelor PNL și PDL s-a ilegal

Liderul fostului PNL Suceava susține că fuziunea filialelor PNL și PDL s-a ilegal
Foto: radiotop.ro

Liderul Organizației Județene a PNL Suceava, deputatul Ștefan Alexandru Băișanu, a declarat, sâmbătă, că în momentul formării Comitetului Județean Executiv al PNL nu s-a respectat statutul, iar fuziunea organizațiilor municipale Suceava ale PNL și PDL s-a facut ”sub presiune” și ilegal, informează Agerpres.

Astfel, liberalul spune că va sesiza forurile centrale ale PNL, iar în dacă nu se vor rezolva problemele, se va adresa instanțelor de judecată.

„Nimeni nu poate să încalce hotărârile Consiliului Național la care am participat cu toții. Ca să nu blocăm constituirea CJEx am semnat hârtia, ca să nu dăm un semnal negativ procesului de constituire. Aștept un răspuns de legalitate, dacă nu mă adresez instanțelor (…) S-au făcut presiuni pentru a se legaliza un for care nu era legal și voi aduce la cunoștința forului central de la București (…) Transmit domnului Marian Petrache ca nu port discuții cu persoane, ci cu instituții”, a spus Băișanu.

 Vineri s-a constituit Consiliul Județean Executiv al PNL, format din conducerile județene ale fostelor PNL și PDL și s-a stabilit ca PDL să aibă 21 de membri în această structură de conducere, iar PNL 12.

Băișanu susține că foștilor liberali li se cuveneau, conform statutului, 13 membri in CJEx. de asemenea, liberalul precizează că nu recunoaște constituirea Consiliului Local Executiv al PNL, susținând că s-a făcut fără respectarea statutului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`