Horaţius Dumbravă (CSM), despre Udrea: Nu e normal să aruncăm în aer instituţii pentru că cineva are probleme penale

Horaţius Dumbravă (CSM), despre Udrea: Nu e normal să aruncăm în aer instituţii pentru că cineva are probleme penale
Foto: ziuanews.ro

Judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al CSM, spune că nu e normal să fie aruncate în aer toate instituţiile din România pentru că cineva are o problemă de natură penală, referitor la cazul Elenei Udrea.

El adaugă că justiţia ”nu se face la televizor, ci în faţa organelor judiciare”.

”Nu e normal să aruncăm în aer toate instituţiile din România pentru că cineva are o problemă de natură penală. Trebuie să şi-o rezolve în faţa organelor judiciare, să aşteptăm rezultatul acestor organe judiciare. Justiţia nu se face la televizor, ci în primul rând în faţa organelor judiciare”, a spus Horaţius Dumbravă.

„Eu sper să-şi dovedească nevinovăţia, sau, mă rog, să nu se confirme vinovăţia aparentă pe care o aduc procurorii”, a adăugat judecătorul CSM, citat de Mediafax.

Horaţius Dumbravă a mai spus că rolul DNA şi al SRI ”a fost recunoscut atât de Comisia Europeană, cât şi de NATO”.

„Sistemul de justiţie s-a maturizat. Nu mai simte fiecare procuror sau judecător acest tip de presiune. În schimb, există această neîncredere în conceptul de justiţie în momentul în care se aruncă astfel de acuzaţii. Noi trebuie să păstrăm o justiţie independentă şi la nivelul aparenţei. De aici vine şi această nevoie de a spune că justiţia ar trebui să stea deoparte de orice astfel de acuzaţii, nefondate, fără a fi în spate elemente concrete. Dacă există elemente concrete, metoda normală şi firească este cea a unui denunţ făcut la organele judiciare sau să fie sesizat Consiliul Superior al Magistraturii sau alte organe în drept şi aceste organe în drept să verifice toate afirmaţiile care se fac”, a adăugat Horaţius Dumbravă.

 

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`