Politicienii sunt corupți, un pleonasm: Spectacolul DNA ar trebui să îl pună pe Klaus Iohannis pe gânduri

Politicienii sunt corupți, un pleonasm: Spectacolul DNA ar trebui să îl pună pe Klaus Iohannis pe gânduri
Foto: rstiri.ro

Nimeni nu crede în politicieni, nimeni nu mai are aşteptări de la politicieni. Mai mult, societatea a învăţat să tolereze un grad de corupţie şi să trateze ca pe o banalitate o mică şpagă la un medic, la un funcţionar sau chiar la un parlamentar.

“Că politicienii sunt corupţi e deja un loc comun.”, scrie Răzvan Prișcă într-un editorial postat pe Adevărul.

Corupţia deja a devenit parte a normalului cotidian, toţi o arată cu degetul dar toţi au învăţat să trăiască, liniştiţi, cu ea.

“Spectacolul ultimelor 6 luni este unul care ar trebui să îl pună pe Klaus Iohannis pe gânduri”, avertizează jurnalistul.

“Denunţurile interminabile ale inculpaţilor ”înghesuiţi” sub ameninţarea cincinalelor de după gratii, disjungerile aproape zilnice ale dosarelor, care au început să formeze verigi ale unui lanţ care pare să împresureze toată scena politică indiferent de doctrina sau etnie, informaţii şocante care curg zilnic prin deversorul DNAului care descriu fapte inaccesibile imaginaţiei omului de rând, toate astea îl fac pe cetăţean să se întrebe defapt care este ţara în care trăieşte, cine o stăpâneşte şi cu ce intenţii si, poate cel mai grav, ce s-a întâmplat în aceşti 10 ani în care parcă ştiam că personajul negativ este Adrian Năstase cu toată paradigma construită de el cu moguli, oameni de afaceri sau baroni pe care i-a protejat şi crescut în perioada mult hulită (nu-i aşa?) a anilor 2000-2004. Maratonul ultimelor luni l-ar putea face pe Năstase invidios chiar, pe un sistem care, cel puţin la prima vedere, pare că i-a preluat metehnele dar le-a perfecţionat învăţând din ”erorile de funcţionare” ale anilor 2000.”, completează Prișcă.

“Dacă Iohannis nu va trata rece şi profesionist situaţia de astăzi, riscul e sa ajungem la concluzia ca operaţia a reusit dar pacientul din păcate a murit. Şi atunci va fi deja prea tarziu.”, se mai arată în editorialul postat pe Adevărul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`