Uraganul Irene face primele victime: Două persoane au murit în North Carolina

Uraganul Irene face primele victime: Două persoane au murit în North Carolina
Uraganul Irene, care traversează coasta de est a Statelor Unite,  a provocat, sâmbătă, moartea a cel puţin două persoane în North Carolina, potrivit serviciilor de urgenţă ale statului, citate de AFP....

Uraganul Irene, care traversează coasta de est a Statelor Unite,  a provocat, sâmbătă, moartea a cel puţin două persoane în North Carolina, potrivit serviciilor de urgenţă ale statului, citate de AFP. În comitatul Onslow, un bărbat a murit din cauza unei crize cardiace, în timp ce instala planşe de lemn pe ferestre.

Un alt bărbat a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă în comitatul Pitt, după ce maşina în care se afla a derapat pe o şosea inundată şi a lovit un copac. Bărbatul a fost găsit în maşina sa sâmbătă dimineaţă.

În plus, serviciile de ajutor din comitatul New Hanover au anunţat că un bărbat a căzut în apă sâmbătă dimineaţă în râul Cape Fear în apropiere de Wilmington. Purtătorul de cuvânt Michelle Harrell a declarat că nu ştie în acest stadiu dacă bărbatul a fost împins sau luat de ape

Uraganul Irene a ajuns, sâmbătă, în apropiere de Cape Lookout din statul american Carolina de Nord, și, deși a fost retrogradat la categoria 1, este în continuare puternic, potrivit Centrului Național pentru uragane.

La ora locală 08.00 (15.00 ora României), uraganul se afla la o distanță de 10 kilometri de Cape Lookout, deplasându-se către nord-est cu o viteză de 22 de kilometri la oră, și generând rafale de vânt de până la 140 de kilometri pe oră.

Totodată, regiunea Kill Devil Hills din Carolina de Nord a fost afectată de ploi puternice și rafale de vânt, iar numeroase clădiri au fost acoperite cu panouri de lemn.

Uraganul urmează să traverseze în acest weekend coasta de est a Statelor Unite, îndreptându-se spre Washington, New York și Boston, și ar putea fi însoțit devaluri înalte de câțiva metri.

Din North Carolina până în Massachussetts, autorităţile au decretat stare de urgenţă sau au lansat alerte de uragan, iar zeci de mii de persoane au primit ordinul de a se îndepărta de coaste.

Peste 370.000 de newyorkezi au fost evacuați

Autoritățile newyorkeze au dispus evacuarea a 370.000 de persoane şi închiderea aeroporturilor, potrivit primarului oraşului, Michael Bloomberg, care a cerut locuitorilor să fie prudenţi.

Primarul a precizat că este posibil ca partea de sud a cartierului Manhattan să rămână „fără electricitate” duminică, după trecerea uraganului, când este aşteptată „multă apă pe străzi”.

„Nu este o glumă, vieţile voastre ar putea fi în pericol”, a declarat acesta, insistând ca persoanele care locuiesc în zonele inundabile să respecte ordinul de evacuare dat vineri.

Primarul a reamintit că transporturile publice vor fi întrerupte la prânz (19.00 ora României) la New York şi a insistat ca oamenii să plece „acum” și să nu aștepte „ultimul tren”, din cauza pericolului de creștere bruscă a apelor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`