UPDATE: Daniel Petre, reținut de DNA. Directorul Finanțelor Publice din Ploiești, ridicat de DNA în dosarul șefului CJ Prahova, Mircea Cosma

UPDATE: Daniel Petre, reținut de DNA. Directorul Finanțelor Publice din Ploiești, ridicat de DNA în dosarul șefului CJ Prahova, Mircea Cosma
Foto: rador.ro

UPDATE: Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 04 februarie 2015, a lui Cristian Daniel Petre, la data faptelor director executiv adjunct la Direcția Economică din cadrul Consiliului Județean Prahova cu atribuții delegate de administrator public și ulterior director executiv în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova, în prezent director general al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Ploiești, sub aspectul săvârşirii a două infracțiuni de luare de mită, din care una în formă continuată (3 acte materiale).

Daniel Petre, directorul Finanțelor Publice din Ploiești, a fost ridicat de către procurorii DNA, în urma unor percheziții efectuate la sediul instituției. Acesta a fost dus la audieri la sediul Direcției Naționale Anticorupție din Ploiești, informează Mediafax.

Acțiunea procurorilor cu privire la Daniel Petre are legătură cu dosarele în care este implicat Răzvan Alexe, patron al mai multor firme, cercetat de DNA în cazul de corupție al președintelui Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma și fiul acestuia, Vlad Cosma, potrivit unor surse judiciare.

Răzvan Alexe este inculpat și într-un dosar instrumentat de Parchetul Curții de Apel Ploiești, respectiv dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, în care este trimis în judecată și fostul angajat al Secretariul General al Guvernului Marcel Păvăleanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`