Cătălin Tolontan: De ce sunt percheziții la trei ani și opt luni după competiție și după ce Elena Udrea a atacat SRI și DNA?! (VIDEO)

Cătălin Tolontan: De ce sunt percheziții la trei ani și opt luni după competiție și după ce Elena Udrea a atacat SRI și DNA?! (VIDEO)
Foto: cotidianul.ro

Jurnalistul Cătălin Tolontan a ridicat un semn de întrebare privind avizul pentru urmărirea penală pentru Elena Udrea, afirmând că este ciudat ca aceasta să fie investigată imediat după ce l-a atacat pe președintele interimar al SRI.

”Ca să explicăm despre ce e vorba pe scurt în acuzațiile respective: La Elena Udrea procurorii cred că au găsit banii despre care tot vorbeam noi, care nu sunt în conturile Elenei Udrea, ca să nu se vorbească chestiunea asta că nu am spus-o niciodată. Dar am spus că o mare parte din banii ăștia, 2,4 milioane euro, aproximariv un milion de euro sunt în conturi într-o bancă, nu o să spun în conturile cui sunt în momentul ăsta, dar sunt în conturi bancare dar pot fi recuperați de statul români prin procurori, proces și așa mai departe. Dar ei există, am scris lucrul ăsta de foarte multe ori. Și am fost puși unor presiuni foarte mari și noi și procurorii și alți oameni care se ocupau de caz tocmai din motivul că în mojlocul acestui caz se afla și Elena Udrea. Astfel cazul nu e un mare caz. E o gală de box profesionist, sunt 2,4 muilioane euro față de milioanele din microsoft este un nimic”, a spus Tolontan pentru B1 TV.

”Însă, cazul este important pentru că statul român, prin angajații săi, s-a dus cu documente false la fondurile europene pentru decontarea acestor bani. Aceștia s-au prins, au făcut un control, încă acum trei ani și patru luni, și atunci a fost clar că acei bani nu vor fi decontați. Deci banii sunt plătiți din bugetul național. Sunt foarte multe infracțiuni potrivit informațiilor din referatul DNA. Eu spun că sper să se ajungă și banii aștie pentru că banii trebuie să fie recuperați înainte de orice. Eu nu sunt mână în mână cu DNA, eu nu trebuie să spun ca DNA-ul. Să nu uităm că noi am scris în momentul în care DNA nu cerceta acest caz și am scris că păstrează cazul la sertar și au fost nervoși pe noi. Până la urmă au recunoscut că acest caz mergea unidirecțional spre Rudel Obreja ca și cum el singur îi determina pe toți ceilalți să cheltuiască acești bani”, a completat jurnalistul.

”Oamenii ăștia făceau pe patrioții pentru că încercau să îăi păcălească pe europeni. Iată că potrivit DNA acest lucru nu e patriotism, este o infracțiune. Procurorul de caz a plecat dibn DNA dupăce conducerea DNA a spus că anteriorul procuror nu își derulase corect activitatea și mergea pe direcția unui singur țap ispășitor, după aia la un an de zile a plecat Marian Alexsandru din DNA concomitent cu declarațiile președintelui statului român care au fost ciudate, neexplicate niciodată, au fost multe”, a explicat el.

”E un dosar cu miză atât de mică financiar încât stăm să ne întrebăm de ce a avut loc toată această istorie. Și eu mă mai întreb încă ceva- răspunsul meu este pentru că acolo a fost Elena Udrea. Și doi, mă mai întreb de ce acest caz este retrezit în momentul în care DNA și SRI sunt atacați direct prin șefii lor dă către Elena Udrea?! Asta nu pot să nu mă întreb în momentul ăsta. Nu știu dacă se răzbună, dar cetățeanul român se poate întreba așa: acest caz nu a fost terminat înainte de campania electorală pentru că brusc a existat o campanie împotriva acelor care începuseră cazul mai exact împotriva noastră, nu a fost terminat nici după campania electorală și iată sunt percheziții la trei ani și opt luni după competiție în momentul în care Elena Udrea atacă șefii SRI și DNA”, a mai arătat Tolontan.

Cătălin Tolontan, despre perchezițiile din dosarul ”Gala Bute”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`