Klaus Iohannis, după moartea oamenilor politici Richard von Weizsäcker și Jelio Jelev: "Voi păstra pentru cei doi oameni de stat un moment de reculegere"

Klaus Iohannis, după moartea oamenilor politici Richard von Weizsäcker și Jelio Jelev: "Voi păstra pentru cei doi oameni de stat un moment de reculegere"
Foto: enational.ro

După ce Richard von Weizsäcker, fost președinte al Germaniei, și Jelio Jelev, fost președinte al Bulgariei, s-au stins din viață, președintele Klaus Iohannis, printr-un mesaj pe Facebook, susține că va păstra pentru cei doi oameni de stat un moment de reculegere.

Despre cei doi oameni politici Iohannis scrie că “și-au datorat viziunea politică reformatoare dorinței de a-și împăca popoarele cu propria istorie” .

„Două figuri emblematice ale Europei postcomuniste, Richard von Weizsäcker, fost președinte al Germaniei, și Jelio Jelev, fost președinte al Bulgariei, s-au stins din viață în aceste zile. Ambii au cunoscut bine perioada războiului rece și, după căderea comunismului în estul Europei, s-au implicat cu toată forța în reconstrucția propriilor țări. Despre amândoi aș putea spune că și-au datorat viziunea politică reformatoare dorinței de a-și împăca popoarele cu propria istorie. Cine închide ochii trecutului, spunea Richard von Weizsäcker, e orb față de prezent. Voi păstra pentru cei doi oameni de stat un moment de reculegere. Vă invit pe toți să învățăm de la ei încăpățânarea și curajul de a căuta drumuri noi în viață și în politică”, este mesajul președintelui Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`