Cătălin Predoiu: Proiectul de ţară al lui Klaus Iohannis nu poate fi împlinit dacă PNL nu va prelua guvernarea

Cătălin Predoiu: Proiectul de ţară al lui Klaus Iohannis nu poate fi împlinit dacă PNL nu va prelua guvernarea
Foto: evz.ro

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, a declarat sâmbătă la Consiliul Naţional că proiectul de ţară al lui Klaus Iohannis nu poate fi împlinit dacă liberalii nu îşi asumă în perioada următoare preluarea guvernării, informează Mediafax.

Predoiu a menţionat că în rezoluţia adoptată de Consiliul Naţional, referitoare la linia politică asumată de liberali pentru perioada următoare, se propune asumarea voinţei politice pentru schimbarea Guvernului Ponta.

”În toată campania electorală am spus că Ponta este un pericol pentru România, şi poporul a înţeles că e un pericol pentru România. Pericolul a fost îndepărtat, dar este încă prezent. Astăzi Ponta este un obstacol în calea dezvoltării României, este un obstacol în calea investiţiilor, este un obstacol în calea reformării educaţiei şi sănătăţii, este un obstacol în calea împlinirii programului >, propus şi votat în 14 noiembrie…în 16 noiembrie. Klaus Iohannis a oferit o şansă României, dar astăzi această şansă trebuie concretizată, astăzi suntem aici să creăm, să forjăm voinţa politică care să ducă Partidul Naţional la guvernare”, a declarat Predoiu.

El a menţionat că nu este suficient ca PNL să facă opoziţie faţă de Guvernul condus de Victor Ponta.

”Avem în faţă o cale comodă, de a aştepta alegerile, de a aştepta ca Ponta şi partidul său să piardă teren, dar este o cale care refuză responsabilitatea, este o cale periculoasă, este o cale în care parteneriatul dintre PNL şi Klaus Iohannis nu va putea fi pus în aplicare. Ori, cheia dezvoltării României în anii care vin este acest parteneriat între preşedintele Iohannis şi PNL. Ne asumăm sau nu această responsabilitate. Dacă vrem să forjăm acest partid în victorie trebuie să ne ducem responsabilitatea până la capăt, trebuie să încercăm schimbarea guvernării”, a mai afirmat Predoiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`